Lajkujte nás na Facebooku

Súvisiace články

17 komentárov

  1. 1

    zabooo

    mozem potvrdit Trochu horšie je na tom podvozok, čo sa týka mechanickej odolnosti. Vpredu sa nachádzajúca náprava typu McPherson, má spodné ramená v tvare L , ktoré na našich rozbitých cestách pomerne krátko vydržia, podobne ako ložiská predných kolies.
    ale da sa to vymenit za par desiatok eur.
    nas ma 290 tis a menili sa 3x, ako aj homokinetic klby.
    zana naprava je perfektna, motor 2,0HDi je skvelý, az na cerpadlo, alternator, cerpadlo odislo pocas jazdy na dialnici :(.
    celkovoo spokojny, mam ho od nova.

    Odpovedať
  2. 2

    lubos

    Ja som z tychto aut keroval dukato 2.5D kratku verziu vykon nic extra ale odviezlo vela nezralo a motor funguje aj na hydraulicky olej 😀 a potom este 2.2HDI skvely motor 2.5TDI 2.8HDI keroval som asi vsetky dieslove verzie 🙂

    Odpovedať
  3. 3

    milan

    Zdravim vas mam taky problem a neviem co sitm je…Mam Citroen Jamper2.8hdi 94kw rv.2004 a mam problem ze nastartujem auto a pradie ako ma ale jak pridam plin tak mi po par sekundach zhasne motor a skusal som tam vimenit vstrekovacie trysky a nepomohlo,,ak mi vie niekto poradit co to moze bit vopred dik..mkinto111@azet.sk..

    Odpovedať
    1. 3.1

      Anonym

      cau skus vymenit palivovy filter

      Odpovedať
    2. 3.2

      Igor Imro

      Zdravim, nasiel som tu na fore ze mas taky problem ako aj mi z jumperom ze skapava motor znicoho nic…si to niejak riesil co tomu je?

      Odpovedať
  4. 4

    honza

    Tohle je asi nejlepší popis daného auta, spousta uvedených závad mě potkala. Jen bych doplnil několik věcí. U předních ramen lze koupit a vyměnit i jen samotné silentbloky, otázka pár stovek, ale je potřeba to umět vyměnit. Klasickou minizávadkou je rozsvícení kontrolky airbagu, když něco strčíte pod sedadlo spolujezdců a trochu rozpojíte volně visící kontakt kábla. Potkalo mě i cukání motoru, vynechával válec – závada špatný el.kontakt u přívodu elektřiny do vstřikovače. Nebo rzí upadlá část výfuku. Nejčastější problémy bych uvedl dva. Přireznutí brzdových destiček ke třmenu – to je vhodné občas ( každý rok ) rozdělat, očistit a namazat. A horní valivá ložiska předních tlumičů, to je poddimenzovaný díl s životností tak max. 5 let. Naopak s řazením a lanovody nemám sebemenší problém, možná je to taky otázka jak s tím kdo prasí. Ale hlavně se musí uvést, že se to auto celé kroutí, tohle není dodávka stavěná na každodenní převoz 1,5 tunového nákladu. Spíš taková čiperka pro menší rozvozy.

    Odpovedať
  5. 5

    milan

    caute mam fiat ducato 2,8D r.v.1999,mam taky problem motor sa mi zohrieva na 70-75 stupnov je to normalne?Vymenil som uz dva termostaty a stale rovnako.

    Odpovedať
    1. 5.1

      peto

      ahoj skus vymenit chladic

      Odpovedať
  6. 6

    Juraj

    Ahoj. Pred par mesiacmi kúpil som si druhe auto Citroën JUMPER 1.9t vymenil olej v motore a prevodový olej nie skontroloval čim urobil chybu. Po zakúpeniu prázdne auto urobilo cca 1400km a s nákladom cca iba 100km. Čo zaujímave že hluk od prevodovky nie bolo počuť, urobil som prestávku na odpočívadle na diaľnice pred Prahu (Česka republika) a odtiaľ prešiel asi 100m ako začul hluk ako niečo šrotuje v šrotovisku. Nevedel čo to môže byť lebo keď stlačil spojku hluk prestal. Až keď vybral prevodovku zistil že chyba olej v prevodovke, dal zadní dekeľ dolu a uvidel že nie-jaké pružinky povyskakovali. Chybu urobil tým že uveril starému majiteľovi že bola menená spojka (čo pravdepodobne je pravda) iba asi zabudli tam uliať prevodový olej a ja to neskontroloval a žeby tieklo s prevodovky ja nevšimol.
    Mal som Citroën Jumper 2.5TD po výmene motora a prevodovky s Fiat DUCATO 2.5DTI auto veľmi ožilo a bol až nadmieru spokojný nemal som žiaden problém aj pri nízkych teplotách štartovalo veľmi dobre. Problém mal iba s prednými ložiskami odhádzali veľmi rýchlo.

    Odpovedať
  7. 7

    dusan

    mam problem fiat ducato 2.5d ked idem normalne do 100km tak sa mi motor ani poriadne nezohreje ale ked idem viac ako 100km tak sa mi nahreje viac ako polovica a ked zas uberem tak ho schlady, a ked taham prives tak stale mam teplotu viac ako polovicke kontroloval som vodu olej vsetko ok topy termostat som dal von a ja tak to iste co moze byt chyba ja si myslim ze moze byt vodna pumpa alebo chladicc..poradte ..

    Odpovedať
  8. 8

    Michal

    mam problem peugot boxer 2,2,hdi 6 kvalt dusi a auto nedostanem sa viac ako 2500 otacok uplne ho zdusi a zdochne pockam nastartujem ide niekedy normalne alebo zAS dusi .Najvacsia vec je ze to nerobi mesiac a zas to zascne, co to moze byt???????????

    Odpovedať
  9. 9

    Michal

    coraz to robi castejsie. poradte dakujem

    Odpovedať
  10. 10

    jozef

    mam fiat ducato 2,5d najlepšie auto a motor ake som mal ziadna udržba olej voda a ide sa .

    Odpovedať
  11. 11

    Anonym

    zdravym porady mi niekto preco mi stale sviety kontrolka vody na fiate dukato ako to odstranit vody mam dost

    Odpovedať
  12. 12

    Roman

    Ahoj ludia.mam moznost si zakupit Citrenu 2.5 Tdi.dodavku som este nemal,ale podla recenzii sa mi dost pozdava,aj ked je to rv,1998,chcem si ho kupit,vlastne ho potrebujem len na vlastnu prepravu stavebneho materialu.napriek tomu vas prosim,kto mal skusenost s tymto autickom o drobne rady,na co si mam dat pozor pri kupe.Za kazdu radu a info vopred dakujem.

    Odpovedať
  13. 13

    juraj

    poradte mam citroen jumper 2,5tdi 9miestni ,pri zaradeni 4stupna a vytočenia šklbne ,dakujem

    Odpovedať
  14. 14

    Lucas

    Zdravím , vie mi niekto poradiť … mám CITROEN JUMPER 2,5 TDI , r.v. 1999 , je to 9 miestné auto … z dopravného palivového čerpadla / filtra idú dva hadičky k agregátu do súčiastky na ktorej je zo spodnej strane také ako by sitko respektíve malo by byť niečo podobné ako olejoznak no ja ho tám nemám … kapka mi s tade nafta a tým pádom je netesnosť v palivovej sústave … aspoň si myslím že to je príčina že … som auto odstavil za bežnej prevádzky a už som ho nenaštartoval … má tu niekto info ako sa ten diel presne volá a kde ho zohnať ? Dik za odpoved …

    Odpovedať

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.