Lajkujte nás na Facebooku

Súvisiace články

18 komentárov

  1. 1

    rybianska

    dobry den ja som dneska kupila nissan almera diesel 2000r takze uvidim ako mi posluzi.dufam ze dobre a bez nakladov

    Odpovedať
  2. 2

    Braňo

    Na mojej Almere r. v. 1997, 1,4 64 kW, kúpenej v r. 2010 za smiešny !!! (ak keď smiešny, tak naozaj smiešny !!! – t. j. 100,-€) som spravil 20.000 km. Kúpil som ju v stave, že 8 rokov nejazdila a nedali by ste za ňu ani polovicu, tak totiž vyzerala. Dal som ju vytepovať, dal som jej japonské sviečky, olejový filter, olej, vzduchový filter a nalial čerstvý benzín a jazdí do dnes. Malé náklady stála výmena brzdových kotúčov v predu a vyvarenie podbehov a falcov pred zadnými kolesami. Ešte jeden bonbónik – keď som ju bral mala 268.200 km a dnes má najazdených 288.000 km – to auto je nezmar.

    Odpovedať
  3. 3

    Milan

    Môžem potvrdiť, ja mám na Almere 1,4 GX sedan r.v. 96 takmer 250000 km a okrem štartéra a tlmičov som ešte nemenil nič. Proste paráda. Škoda toho plasťakového interéru a vetrieskového volantu, lebo zvonka vyzerá stále dobre.

    Odpovedať
  4. 4

    Peter

    kde najdem schemu na rozvod nissan almera dizel 96?

    Odpovedať
  5. 5

    Josef Mengele

    Mal som Almeru 1.4 HB ročník 96. Zlého slova na ňu nemôžem povedať, snáď len to, že po odrthnutí prednej nápravy ( diera na ceste zaliata vodou ) musela z domu preč, oprava by bola neekonomická. Pri 250.000 najazdených kilometroch bola tichšia než moja nová Kia Ceed, nič tam nerezonovalo, nič nedrnčalo. Pravidelná údržba raz do roka, jedenkrát výmena brzdových kotúčov v predu, jedenkrát brzdové valčeky vzadu a jedenkrát výmena uhlíkov štartéra, inak žiadna porucha a žiadne problémy. Naozaj vydarený voz, asi najlepší zo všetkých, ktoré som kedy mal v rukách.

    Odpovedať
  6. 6

    Pulo

    Ja vlastním almeru 1.4, 64 kW, strieborný sedan. Otec ju kupil ako fungláča v 99tom. Auto má viac ako 250.000 km bez poruchy. Jedinou závadou bolo vynechávanie motorčeka ostrekovača, zrejme zaoxidovaný kontakt, keďže je to zalisovaný výrobok v plaste, prehodil som z búraného za 20 € a jazdím veselo ďalej. Motor je fantastický, moj rekord je 780 km na plnej nádrži pri priemernej spotrebe 5.1 l na 100 km, na benziňák fantastické. Auto je nenáročné na údržbu, neuveriteľne spolahlivé, ekonomické. Pri dobrej starostlivosti a šetrnej jazde motor v pohode prekoná 500.000 km, už teraz sa teším, ako zlomím tento rekord 🙂

    Odpovedať
  7. 7

    andizv

    Ja som dostal almeru 1.4 64 kW r.v. 97 od rodicou. Je tam asi 137 000 km a stale jazdi OK. Motor nevie co je porucha. Iba lozisko vzadu bolo treba menit a prehrdzavela spojka strednej a zadnej casti vyfuku. Oprava vyfuku bola vsak lacna, nakolko spojku odrezali a dali tam akoby obrubu okolo oboch potruby. Raz ma nechalo auto na holickach, ale ako som neskor zistil mohol som za to ja. Problem bol ze auto nestartovalo, ani neceklo a bol som zrovna na dovolenke. Nakoniec to bola baterka ktora mala 5 rokou. Kym sa na to prislo, stihol sa repasovat starter. Naposledy som menil vzduchovy filter a aj sviecky a auto uplne ozilo. Nemam problem ist za 6 l ked mam lahku nohu a po vymene filtra a sviecok ocakavam este pokles. Jedine velke ale velke minus tohoto auta je korozia. Nebolo garazovane a otec sa o udrzbu moc nestaral. Max raz za rok ho ostriekal z hadice. Bohuzial sa mi rozpadava pod pozadim. Rozmyslal som ze ho predam za simbolicku cenu a kupim model vyrobeny po roku 2000, tie uz vobec nekoroduju. No ako to maju so spolahlivostou oni neviem, lebo sa uz vyrabali v anglicku a predsalen japonci maju vyrobu o min 50 percent predciznejsiu.Ak ho korozia nepolozi, myslim ze urcite min 50 000 km zvladne. PS: Teraz som sa rozhodol menit tlmice, nakolko su na nich pretrhane manzety a myslim ze najlepsi vykon uz nepodavaju.

    Odpovedať
  8. 8

    Achmed

    neviete niekto nahodou o nieakom pouzitom prerednom narazniku na toto auto za dobru cenu ? dakujem ponuky na aacs@post.sk dakujem

    Odpovedať
  9. 9

    FANDOR

    Dobrý den
    Máte niekto skúsenosti s Almerou r.2000 ? Moment.mám najazdených 188 000,auto je tiché,mimoriadne živé ,no obsah 1.8 si v meste žiada svoje .Som druhý majitel,potreboval by som vediet “ životnosť “ rozdovovej reťaze,kedže chystám sa na výmenu rozvodov .S počutia ako aj s rozhovorov ludí,kt.maju al.mali toto auto ,tém na nete atd väačšina z nich tvrdí : je to nezmar ,kvôli tomu , že to japonec ,no predsa ,nerád by som dopadol s rozbitým motorom ,nehovoriac a dalších následkoch .
    Pri 175 000 boli menené ,je to teda nutné .
    Dakujem všetkým za odpoved.

    Odpovedať
    1. 9.1

      Valter

      Dobry den,

      na stranke autorubik.sk som nasiel Vas prispevok vo fore. Ja by som ssa chcel opytat, nakolko mam aj ja Nissan almeru D 2.0 55 kw r. 2000, ci ste s tymto autom boli spokojny, ako casto bolo nutne ho servisovat, pripadne v akej miere. Ja ho mam cca 1 mesiac po starsom panovi. V r. 2007 bolo dovezene z Talianska a zatial slape dobre. Mam v plane menit olej, filtre, a rad sa Vas chcem opytat aj na rozvodovy remen, aku s nim mate skusenost, pretoze zvazujem vymenu aj remena – pre istotu. Pripadne aky motorovy olej ste pouzivali – typ znacka? Teraz ma nabehanych 178 000 tak dufam, ze to este nieco vydrzi. Planujem s nim cestovat do nemecka, takze na dlhe trate, 1000 km a podobne. Je bez korozie, agregat na pocutie vyzera v pohode, akurat ten citelne slabsi vykon a spotreba cca 6 L pri lahkej nohe… Dakujem Vam za rady a pomoc a prajem vsetko dobre!

      S pozdravom,
      Valter Thinschmidt

      Odpovedať
      1. 9.1.1

        Jani

        Interval výmeny oleja max 10.000 km trieda 10W-40 C3 alebo 5W-40 A3/B4, výmena rozvodového remeňa každých 90.000 km ale na vozidlách do r.v. 99 sa odporúča každých 60.000 km lebo častejšie praskali, potom bola konštrukčná úprava rozvodového mechanizmu,

  10. 10

    matko

    vlastnim almeru 98 rocnik asi 7 mesiacov. Kupil som ju za smiesnu cenu 500 eur. pri tej cene som vedel ze to nebude ziadny cukrik, dolamane spatne zrkadlo, hrdzave podbehy, neskor sa k tomu pridala miznuca voda v chladici, troska som ponicil tlmice na retarderoch (mal som vocicak len par mesiacov a vravel som si ze rozhodne spomalovat pred nejakymi retardermi nebudem, uz to robim 😉 dnes som zistil ze mam zaliatu jednu sviecku olejom. ale to auto si ide svoje, nech sa deje cokolvek. vydrzi neskutocne vela a ma skvele jazdne vlastnosti, dynamiku. dufam ze sa mi dostane este jedno taketo auto do ruky ale v troska lepsom stave. nevrazil som do neho ani cent okrem veci co treba raz za cas pomenit ako filtre, olej a brzdova. jednoznacne odporucam 🙂

    Odpovedať
  11. 11

    marián

    už tri roky vlastním Almeru 2,0D,päťdverový hatchbak.využívam ju hlavne na cestovanie do práce a späť.Pomer jazdy mesto a mimo mesto je asi 1:1.Spotrebu mám ppribližne 6,2l/100 km.Pokiaľ dám motoru čo mu patrí,ide ako švajčiarske hodinky.Dokonalé,spoľahlivé auto.Jediná nevýhoda je nízke sedenie ktoré je nepohodlné pre vyššie postavy alebo starších ľudí.Som druhý majiteľ,auto bolo dovezené z rakúska kde chodilo na pravidelné kontroly až do 150000km.Teraz mám najazdených takmer 200000 km,ale podľa mojich kolegov automechanikov to na motore není poznať.Skrátka japonská kvalita.Som spokojný.

    Odpovedať
  12. 12

    Honza

    Mám prosím dotaz, má někdo zkušenost s přepínačem (cyklovačem) a motůrkem stirače. Na první polohu relátko klape, ale motůrek stirače se netočí.
    Děkuji za pomoc.

    Odpovedať
  13. 13

    Pulo

    Len dopĺňam svoj príspevok z 11. október 2011 o 22:19, pozri vyššie, aktuálne má almerka 330.000 km, stále rovnako v pohode, bez poruchy a bez závad, len mierna korozia. Pôvodná spojka vydržala 305.000 km, preventívne som vymenil rozvodové reťaze s napinákmi a vodiacimi kladkami, motor ide tichšie, kultivovanejšie, dokonca aj spotreba klesla. Teším sa a spokojne valím ďalej na 400.000 km bez poruchy !!!

    Odpovedať
  14. 14

    Jozef

    Aj ja som už druhým rokom majiteľom Almery 1,4 64kw a nemôžem sa sťažovať. Motor tichý a na to že je to rok 1996, najazdené 185 000km. Od kúpy len výmena oleja,filtrov a teraz ma čaká výmena kineťakov. Kupoval som ho hlavne kvôli spoľahlivosti čo je aj pravda. Výborná je aj spotreba v priemere 6lit./100.

    Odpovedať
  15. 15

    Rado

    Som hrdý majiteľ Nissanu Almera. Kupoval som ho v 97 roku úplne nové. Ide o 3 dverovú verziu. Mam ju až do dnes a nepredám ju za nič.Prečo ? Na aute mám nabehané 270 000 km a s absolutne žiadnými závadami pre ktoré by som musel utekať do servisu. Na aute, ktoré garaž nevidelo som menil : motorček ostrekovača, zadné tlmiče, manžety na poloosy a 1 silenblok. Nič viac . Gulové čapi, ktoré iní menia každú chvíľu a tlmiče výfuku, tak tie mám ešte pôvodné. Teda 21 ročné. Je pravda, že 3D Almeri sa vyrábali v Japonsku a aj to prispieva k dlhšej životnosti niektorých dielov, oproti Almeram vyrábaných v Európe. Pred tromi rokmi som investoval do výmeny zadných lemov a prahov, ale neľutujem peňazí, lebo teraz viem, že mi autíčko poslúži určite ďalších 10 až 15 rokov. Je až zarážajúce ako sa tak kvalitné autá predávajú za smiešny peniaz. Ak niekto zvažuje kúpu Almery model N15 tak mu môžem kúpu iba doporučiť.

    Odpovedať

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.