Lajkujte nás na Facebooku

Súvisiace články

10 komentárov

  1. 1

    Martin

    Mám astru coupe 1.8 16V 92 kW. Veľmi dobrý a pružný motor. Troška točí viac na 5 stupni kvôli krátkemu spravodovaniu, ale vďaka tomu ide ako šíp. 6 kvalt by sa hodil na diaľnicu. Podvozok tvrdší ale zato dobre sedí a nepláva na diaľnici a hlavne sa nenakláňa toľko. Interiér bez väčších známok opotrebovania, hlavne žiadne olúpané tlačidlá ako u VW. Spotreba do 7 litrov a olej dolievam len výnimočne. Karoséria skvelá, skoro bez výrazného aerodynamického hluku a tiež od kolies je v celku tichý. Taktiež bezrámové okná nespôsobujú aerodynamický hluk.

    Odpovedať
    1. 1.1

      Martin

      Pri tom motore mas spotrebu 7 litrov mopzno tak pri ustalenej rychlosti 80 km/h.
      Priemerka pri tejto motorizacii je skor tak 8-9 litrov v zavistlosti od sposobu jazdy

      Odpovedať
      1. 1.1.1

        Martin

        To je hlúposť, dlhodobo jazdím pod 7 litrov. Pri 120 km/h ukazuje aktuálnu priemernú spotrebu 6 litrov, pri 80 km/h ukazuje 4,8. Viem čo píšem, vlastným to auto. 8-9 litrov je fakt prehnané, samozrejme hovorím o normálnom jazdení, nie som závodník. Motory opel sú naozaj úsporné.

      2. 1.1.2

        Martin

        Ale kto mal predtým motor 1.8 v BMW, v honde, alebo v octavii, tak chápem že spotrebu 7 litrov nebude nikto veriť. Viem čo píšem.

  2. 2

    Proof

    Vlastnil som Astru s motorom 2.0 DTI 16V 74kW vo verzii 5d.hatchback na ktorej som najazdil 190.000km bez väčších problémov. Vykon postačujúci nakoľko sme jazdili väčšinou dvaja.Pri plné naloženom aute viac kW chýba,ako aj 6 rychl.stupeň.Na motore bolo okrem pravidelných výmien naplní a filtrov(každých 12-15000km) pri 150.000km vymenené turbo a žhavice.Žiadne problémy zo spomínaným čerpadlom ani nič podobné.Spotreba dlhodobá 5,5l, jazdené na R17.Za dobu užívania vymenené 2x pp ložisko,spinacia skrinka, koncový diel výfuku.Inak bežný spotrebný materiál ako brzd.platnicky, kotúče, čapy atď.Ceny dielov nižšie ako koncern.Auto išlo do sveta s nájazdom 320.000km.Pri značke som ostal a jazdím Signum 1.9 CDTI 110kW.

    Odpovedať
  3. 3

    Slavomír

    Zdravím mam opel o astra G 1.674kw eco, a mam problém. Že častejšie my odchádzajú sviečky povedzme každých 7,8 mesiacov je sniymi Neaky problém.čoto môže byť

    Odpovedať
  4. 4

    Milanko Palaga

    Podelim sa o skusenosti s vozidlom Opel Astra 1.4 16V 66kw. Vozidlo bolo vyrobene v roku 2003, cize ma 17r a najazdenych 320tis km. Auto jazdi dalej, dennodenne km pribudaju a planujem si ho nechat este aspon dovtedy kym sa ceny elektromobilov nedostanu pod uroven 20tis euro. Opravy a poruchy samozrejme nejake boli, vacsina bola spomenuta v clanku hore (vyfuk hrdzavy, tachometer odisiel pri 200tis km atd) ale jednalo sa o celkovo financne nenarocne opravy. Vozidlo mozem spokojne odporucit pokojnejsie jazdiacim vodicom, hlavne dochodcom ktori maju hlbsie do penazenky. Auto sa da v sucasnosti kupit okolo 2tis euro a pripadne opravy su vacsinou okolo 100e. Nahradnych dielov je dostatok kedze sa Astra G vyrabala neskurocnych 12 rokov. Za mna palec hore, len tak dalej Opel.

    Odpovedať
  5. 5

    Peter Cvancinger

    Suhlas s Milankom tu nadomnou, automobilka Opel je asi jedina nemecka ktora si kvalitu este ako tak drzi na urovni z 90tich rokov. BMW katastrofa co robi s motormi (hlavne benzin) poslednych 10r, Mercedes bezne pouziva vo svojich autach uz motory z Renaultu. Audi zase trapia problemy TSI koncernu VW so spotrebou oleja (1l na 1000km je podla VW normalna spotreba u noveho auta). Opele drzim palce, len tak dalej.

    Odpovedať
  6. 6

    Maros

    opel je uz francuz takze kazdy si vie domysliet co bude dalej

    Odpovedať
  7. 7

    Pavol

    Na rychlo som kupil astra G kombi 1.6-74kw,r.v 98,uprava irmscher OPC ,kedze mi hyundai necakane dosluzil.Posledny majitel ho mal 10 rokov,servisovany,mam ho zatial rok- bez poruchy.S najazdom 205 tis.jazdi super,motor pruzny,olej zozral 0,5l na 5 tis.km,to je nic,spotreba 7-8 L kombinovana.5 r.stupen pri 90 km toci 2800 otacok,mohol byt dlhsi.Zacina kozozia zadny lem a podlaha/uz som tak kupil/takze na 22 rocne auto vydrzalo na paradu!!Co musim vytknut je aerodinamicky hluk od kolies,palubny pocitac podsvietenie a el.stahovanie zadnych okien sa vekom rozpadlo,co uz neriesim. Za rok investicia 1ks H7,0,5L olej a geometria/spickove slovenske cesty/inak nic,takze za mna max.spokojnost.

    Odpovedať

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.