Lajkujte nás na Facebooku

Súvisiace články

23 komentárov

  1. 1

    sanshi9

    malá pripomienka: motor 1,7 DI je ozaj zlou voľbou, ale motor isuzu 1,7 DTI je síce troška hlučnejší ale inak vynikajúci, úsporný a spoľahlivý, jeho nevýhoda je vyššia hmotnosť. motor 1,3 cdti ma tiež 75 koní, viac nie. inak info ok….

    Odpovedať
  2. 2

    MJ

    recenzia doplnená

    Odpovedať
  3. 3

    SonjaW

    A čo poviete na Corsu C 1,8i – ročník 2005 – s motorom 1.8 Ecotec (1796 ccm)92 kW ?
    Uvažujem o kúpe jazdenky s najazdenými 34 tisíc kilometrami.

    Odpovedať
    1. 3.1

      MJ

      No co dodat…mala raketa, si treba uvedomit, ze taky motor staci na pomerne svizne vozenie daleko vacsej Vectre C. Na Corsu sa mi zda na bezne jazdenie zbytocne silny, pokial teda nie ste zavodnicka. Spotreba tiez malokedy klesne pod 7, skor 7,5-8. Ide o to za aku cenu a v akom stave. Mozno sa to oplati.

      Odpovedať
  4. 4

    SonjaW

    Tak závodníčka priam nie som, len motorkárka bez auta zvyknutá na svižnú jazdu a zima predo dvermi…
    Auto pod 100 koní som kvôli ľahšiemu predbiehaniu na dnes tak zapchatých cestách nechcela . Na toto žihadlo som natrafila na nete a celkom ma to potešilo. Len práve tá spotreba ma odrádza a možnosť že stav tachometra možno nezodpovedá práve skutočnosti .

    Odpovedať
    1. 4.1
      Marcel Janco

      Marcel Janco

      Svižné autíčko to zaiste bude, viezol som sa teda len v 1,4 16 V a už aj táto motorizácia ako sa povie išla za plynom veľmi dobre. Tú spotrebu berte ako fakt, aj keď niektorí iste napíšu, že dá sa aj za 6, ale realita pri občasnom využívaní potenciálu motora je na úrovni 7,5-8 litrov, podľa mojich dostupných info. Ak jazdíte prevažne v meste, potom bude spotreba samozrejme ešte o nejaký litrík vyššia, podľa dĺžky trate a zahriatia motora. Ale ako ste správne poznamenali, skôr sa zamerajte na momentálny stav vozidla, či nebolo po ťažkej búračke, zatopené alebo ako je dnes štandard, stočené km. Na 6 ročné vozidlo je 34.000 podozrivo málo. Ale možné je všetko. MJ

      Odpovedať
  5. 5

    SonjaW

    No veď uvidíme , prezriem volant, páčky a pedále ako sú zodraté , servisnú knižku ak je , prehrabem sa pod koberčeky , pozriem spoje kasne a plechov , bodové zvary či sú pôvodné , sadnem , popočúvam , vyskúšam , uvidím ………..
    Napriek všetkému , jeden nikdy nevie ………. aj nové Ferrari sa môže pokašľať .

    V každom prípade ten výkon mienim využívať hlavne pri krízovkách a v stave núdze …..
    Inak by som asi musela vykradnúť raz mesačne banku

    Dík za pokec 🙂

    SW

    Odpovedať
    1. 5.1

      MJ

      No dajte vediet potom a ak kupite, podelte sa neskor s nami o vase skusenosti a dojmy. Dik

      Odpovedať
  6. 6

    Martin

    Dobry den poradte mi, že či mam kupiť vozidlo OPEL Corsa 1.3 CDTI Enjoy, hatchback, P, M5 51kw, najazdenych 99700 km, ABS, Airbag spolujazdca, Airbag vodiča, Posilňovač riadenia, Sezónne prezutie,Centrálne zamykanie, Diaľkové ovládanie, Elektrické okná 2x, Klimatizácia mechanická, Rádio, Rádio s CD,Fólie, Hliníkové disky, Servisná knižka, STK, Ťažné zariadenie,Úplná servisná história za cenu 4000€? Dakujem za odpoved

    Odpovedať
    1. 6.1

      Anonym

      a rok výroby?

      Odpovedať
  7. 8

    MJ

    Na prvý pohľad ponuka nevyzerá zle, auto je v slušnej výbave a má aj celkom podarený motor. Napriek tomu, že je štvorvalec, trocha viac cítiť hluk a vibrácie ako by sa patrilo, ale inak je OK. Ak sa nenaháňa (myslím jazdu po diaľnici nad 130) spotreba sa dá v pohode udržať do 5 litrov ( inak stúpa k 7 a viac).Ak sú km naozaj poctivé, nie je čo riešiť, ale opakujem poctivé km, bez vážnejšej nehody a riadne servisované. V tom prípade by malo bez väčších problémo zvládnuť ďalšiu rovnakú porciu km.

    Odpovedať
  8. 9

    zdar

    kolko vydrzi cora 1.2 rv 2003 ?
    ak ma najazdene 230 000 dozije sa 300-vky ?

    Odpovedať
  9. 10

    Anonym

    Málo asi 350000 km.

    Odpovedať
  10. 11

    Anonym

    Sprostosť , vydrži aj 400000 km.

    Odpovedať
  11. 12

    D.

    chcel by som sa spytat ze mam motor z12xe easytronic a v papieroch vykon 59kw. ci je mozne ze tento motor ma 59kw vykon.
    dakujem.

    Odpovedať
  12. 13

    miso

    dobry vecer ??? mal by som otazku . kupil som si opel combo 1.3 CDTi s oznacenim motora Z 13 DT. docital som sa a aj to na pohlad vidim ze tento motor ma rozvodovu retaz. neviem sa ale nikde dopatrat k tomu, po akych kilometroch sa meni, rozvod. vraj sa tam meni len nejaka spanovacia kladka. vedeli by ste mi na to niekto odpovedat ?? mam najazdenych 130 000 km. inak som snim zatial spokojny. dakujem vopred.

    Odpovedať
  13. 14

    martin

    Dobrý deň. Kolegyni svieti kontrolka na palubovke auto a v nom šrobovák…co to moze znamenat?

    Odpovedať
    1. 14.1

      fosfat82

      dobry den, treba ist s autom do servisu a napichnut na pc tam vyhodi konkretnu poruchu

      Odpovedať
  14. 15

    fosfat82

    Dobrý deň, chcel by som sa spýtať ohľadom motora 1,7 di , ma nepravidelný zvuk motora na voľnobehu, inač ide ako hodinky len ten zvuk mi vadí. ďakujem

    Odpovedať
  15. 16

    Anonym

    pozdravujem, chcel by som sa opýtať na motor 1,2 16V, 55 kw benzín s automatickou prevodovkou (r.v. 2003 a najazdené km cca 120 000) na čo si treba dávať pozor a či je automat spoľahlivý pri tomto druhe motora. ďakujem

    Odpovedať
  16. 17

    tiesto12316

    ja mám tiež opel corsa 1.2 automat a som velmi spokojný klobuk dole 🙂

    Odpovedať
  17. 18

    popo

    Mali sme v minulosti toto šikovné autíčko s litrovým trojvalcom 44kW, posilovačom riadenia, manuálnou klimou a prednými oknami v elektrike – asi velmi nezvyčajná výbava v prípade tohoto motoru, ktorý sa asi častejšie vyskytoval v tzv. holobyte. Slúžilo ako druhé auto v rodine, najmä manželke na materskej – narvala do kufra aj športový kočár. Čo sa týka spolahlivosti velmi podarené auto a nízkonákladové aj čo sa týka servisu. Kupovali sme ho vraj pri 150tiskm a predávali pri 200tiskm, i ked o tých 150tiskm s ktorými som to kupoval som pochyboval. Spotreba bola medzi 5-6 litrov. Auto doteraz občas stretávam ako dalej funguje u dalšieho majitela. Za mňa podarené auto a priestorovo velké na svoju velkosť karoserie.

    Odpovedať

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.