Lajkujte nás na Facebooku

Súvisiace články

2 komentáre

  1. 1

    Marian Mriso

    No neviem mam predchodcu ktoreho som v roku 2005 kupil ako nove vozidlo z Autoy TN. Za tie peniaze som mohol v tej dobe mat fabiu v luxusnej vybave. Bohuzial som bol tiez pod vplyvom nazoru ze Toyota je nieco viac a za to si treba priplatit. Takze som dostal v aute riesenia ktore uz konkurencia prestala pouzivat ako zastarale (napriklad aj ta reakcia na plyn a nechota motora padat z otacok co zas stazuje radenie a treba si na to zvyknut-saci trakt plus managememnt motora urobili svoje). Auto malo 3 zarucne opravy pricom v tomto roku 2013 dosiahlo este len hranicu 60 000km. Pri stvrtej chybe kedy auto po dialnici medzi 120-140 kmh neprijemne piskalo niekde od praveho spetneho zrkadla mi v servise v TN oznamili ze oni nemaju cas s autom jazdit po dialnici. Vtedy ma tam videli naposledy a auto mi servisuje sukromnik. Po jednom popoludni s dialnicou a lepiacou paskou v ruke som prisiel na to ze to robi guma pri celnom skle na pravej strane… O vykostovani auta uz vtedy hovorila teda zastarala technika na menedzmente motora plus plastove parohy na sani ktore uz teraz rezonuju pri volnobehu a samozrejme uplne biedne odhlucnenie motora.
    Spotreba je tiez silne podpriemerna (1.4VVTi) a konkurencia vie zajazdit lepsie. Skor berem za stastie ze som nepriatel nafty a nemam z tych rokov v aute D4-D co je uz uplne pohroma.
    Jedine pozitivum vidim v podvozku. Ja mam rad tvrde auta ktore sedia takze musim skonstatovbat ze tam je totytoa uplne v pohode a s dobrym obutim sa da aj trochu vyblbnut pokial clovek neresi spotrebu pretoze raz v zivote som dal Dubnica nad Vahom – Bratislava Vajnory na plny plyn a to doslova, pricom spotreba sa vysplaha k 16 litrom na 100kmh na palubaku. Bezne zajazdim 6.8-7.2. Manzelka na nom dosahuje 5.0-6.2 a jazdi len okresky.
    Toytoa zije mozno tak z historie kedy robili skutocne JEDNODUCHE vozidla kde sa nemalo co poakzit a zaroven tak nevykostovali auta ako dnes.

    Odpovedať
  2. 2

    Peter

    Pozor, fábiu je treba porovnávať s yarisom. Auris je golf, alebo oktavia.
    Mám dojem, že všetci na základných modeloch šetria, ako môžu. Vlastním model z roku 2011 so silnejším motorom 1.6 a trošku vo výbave. Najazdené 107 000 km.
    Okrem výmeny žiaroviek žiadne chyby a všetko sa správa, ako má. To vysoké ťažisko (húpanie v zákrutách)
    som vyriešil znížením sedadla úplne dole.

    Odpovedať

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.