Lajkujte nás na Facebooku

Súvisiace články

2 komentáre

  1. 1

    Mato

    Dobry den,
    nakolko som pocul rozne nazory od roznych ludi na vyznam aditiv, chcel by som si ujasnit s odbornikom, teda s Vami, ci ma vyznam investovat do nich, pripadne ktore z palivovych a ktore z olejovych by ste odporucali.
    Zaujimali by ma aj konkretne veci, napr.ci ma vyznam zvysovat oktanove cislo z 95 na 98 pre moj motor (ake vyhody by to pre mna malo – kultivovanejsi chod motora, lepsiu spotrebu, lepsi vykon?) a ktore konkretne aditivum by ste pre moj motor odporucili, ci ma vyznam a ako casto precistovat aditivami palivovu sustavu mojho motora (a tiez – ktore konkretne aditivum by ste doporucili za tymto ucelom?).
    Mam Skodu Octavia I, r.2003, 4×4, s motorom 1.8T (ARX), chipnutu z 210 na 280Nm (zo 110 na 132 kW). Bezne tankujem na Shell (v minulosti som zvykol na OMV). Co sa tyka motoroveho oleja, pouzivam Castrol Magnatec 5W-40, teda plnu syntetiku, v buducnosti (pri nasledujucej vymene oleja niekedy na jar) zvazujem vyskusat olej Total. Mali by vyznam v mojom pripade aj nejake olejove aditiva (a ktore konkretne by ste doporucili)?
    Dakujem
    Mato

    Odpovedať
  2. 2

    mirecbirec

    aditíva zušlachtujú napr.benzín alebo naftu,,,,,pozitívum prípravkov je ,že zabvranujú korozii v palivovom systéme, zlepšujú mazivostné vlastnosti súčasnej bezsírovej nafty, zlepšujú štartovatelnosť motora, naftové zvyšujú cetánové číslo motora, diesel motor má kultúrnejší chod…pokial by nafta mala byť ešte viac aditivovaná prísadami stála by ešte viac ako stojí…všimnite si,že v rakúsku natankujete, auto ide tichšie, menej žerie a dobre zrýchluje,je to vlstne kvalitnými prísadami v nafte ….:-)http://www.webareal.sk/extraolej/eshop/15-1-Prisady-do-paliv-chemia/0/5/121-cistic-diesloveho-systemu

    Odpovedať

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.