Lajkujte nás na Facebooku

Súvisiace články

6 komentárov

  1. 1

    Jano

    Dobrý článok, autor sa vo fiatoch vyzná. Ja som ból zástancom dieslov, ale odkedy mám problém v Punte s čerpadlom Lucas epic tak pri ďaľšom Punte pôjdem do benzínovej verzie.

    Odpovedať
  2. 2

    vadimo_user

    Mám Punto MK2 1.2 8V. Najväčší problém mi robí v zime posilnovac riadenia. Ked je moc namáhaný tak sa vypne a ak to nečakáte, tak Vám ho môže vytrhnuť z ruky. Pri 40tis sa menilo tesnenie pod hlavou. Neskôr výmena vyfuku a zvýšená spotrebu oleja. Mám cez 100tis km, ale už 14rokov. Spokojnosť a celkom spolahlivosť. Sadnem idem.

    Odpovedať
  3. 3

    Martin

    Dobrý den.Vlastnim PuntoII r.v.2000 1.9JDT. a mam taky problem, počas jazdy mi vypne motor, rozsvieti sa kontrolka motora. a auto nejde. Musim vypnut klucom a potom naštartovat a auto chyti na prvy raz a zachvilu ho znovu vypne. neviete mi niekto poradit v čom je zrada? dakujem

    Odpovedať
  4. 4

    patrik

    Kto vie, či pasuje motor zo starsej verzie do novsej, konkretne sa jedna o 1,2 8 ventil, 44 kw a kod motora 188A4000. Dakujem za odpovede 🙂

    Odpovedať
  5. 5

    RTK

    Punto je super aj v dvojke. Prve rocniky uz ale nezriedka trapi obrovska korozia podlahy a prahov v nasich solnych podmienkach, preto je lepsie sa poobzerat po facelifte, ktory ma mierne lepsiu ochranu. Korozia zasahuje celu podlahu, blatniky (absencia normalnych podblatnikov tomu iba pomaha), prahy a nezriedka pri horsich kuskoch aj vrchne ulozenie – oporu tlmicov vpredu. Zdrave kusky treba udzriavat aspon pravidelnym voskovanim tekutym voskom na samoobsluznych umyvarkach (vystriekat podblatniky, podbehy, prahy a podvozok) – minimalne to trosicku pomoze v trvanlivosti.

    1.2 8V je najlepsia volba, ani sa netreba oberat po nicom inom, maximalne 1.2 16V, ten je skvely, 3-dverka maju dokonca vo verzii sporting 6 stupnovu prevodovku, s ktorou je mozne jazdit uspornejsie, dialnice 130km/h za 6 litrov benzinu.

    Punto je skvely spolocnik do mesta, hlavne tichy a 2-ka podstatne robustnejsia ako 1tka v torznej tuhosti. Z negativ by som este spomenul snad len slabu svietivost cockovych svetiel…

    Odpovedať
  6. 6

    Lubec

    Zabudli ste uviesť aj zlyhanie riadiacej jednotky motora 1.2 8V, ktorá patrí u Punta medzi časté príčiny chodu na 2 valce.

    Odpovedať

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.