Lajkujte nás na Facebooku

Súvisiace články

36 komentárov

  1. 1

    Robert Banovic

    Mal som Ford Focus combi,1,9 tdi,jazdenka pri kupe 165 000km,pri predaji 430 000km,motor absolutne bez problemov,ale podvozok n nasich cestach trpi,je komplikovany, a nie prave lacný.

    Odpovedať
    1. 1.1

      Fero

      počkaj 1,9 tdi sa do Focusov nedaval, tam sa dávali iba 1,8 TDDi 66kw alebo 1,8 TDCi 74 a85 kw

      Odpovedať
      1. 1.1.1

        Robo

        Dik 1,8 aj som zabudol co som mal….

  2. 2

    Peter

    tak to je teda velmi hodnotna informacia 🙂

    Odpovedať
  3. 3

    yoshi

    Ahojte. Máme 2 focusov, obe kombíčka 1.8 TDDi r.v.2000. Verziu 1.8 TDDi 55kW moc neodporúčam, auto je vo vnútri hosť hlučné- velmi často sa ozýva tzv. zvuk podtáčaného motora. Predísť sa tomu dá radením a používaním pri vyšších otáčkach, čo nepôsobí dobre na spotrebu. Spotreba je výrobcom udávaná 5.1 litra, ale nám sa najlepšia podarila 5.2 a obvykle to býva okolo 6 litrov pričom auto nejazdieva zaťažené.
    Zato verziu 1.8 TDDi 66kW môžem vyznávačom úspornej jazdy odporučiť. Motor neprotestuje ani keď zaradíte päťku pri 60tke. Práve naopak, jemnú manipuláciu s plynom odvďačí spotrebou mimo mesta do 4.5l/100km a kombinovanú ako udáva výrobca od 4.8- 5.1 v lete. V zime uvidíme :-D. Motor pri tom ostáva pomerne živý, s predbiehaním nie je problém ani do kopca. Kultúra chodu mi príde pomerne dostačujúca na vek auta. Vyslovene traktor to nie je. Zvnútra mi príde dosť podobný ako v oktávke 1.9TDi z roku 2000. Osobne nemám rád Fordy. Focusy sme kupovali ako kompromis medzi bezpečnosťou (4*NCAP), úspornosťou, praktickosťou a priestrannosťou verzie kombi a cenou okolo 1800€ za auto pod 200 000km, so servisnou históriou a vekom do 12rokov, ale hoci ich máme len menej ako rok tak sa zatiaľ nejavia ako totálny omyl. K spoľahlivosti sa budem môcť ale objektívnejšie vyjadriť keď budeme mať auto aspoň 2 roky a spravíme aspoň 50000km. Len bacha na koróziu. Focus prakticky asi nevie čo je to zinková ochrana, lebo známky korózie nájdete na dverách, podbehoch či na výstuhách nárazníkov. Keď to porovnám s 15 r. xantiou, kde po 15rokoch nie je žiadna korózia a ešte aj výfuk je tam originálny, tak toto je naozaj len lacne vyrobené auto. Želám šťastnú ruku pri kúpe jazdenky Focus.

    Odpovedať
    1. 3.1

      Ivan

      Neviem z čoho vyrobili kasňu Tebe, ale ford ručí na karosériu kvalitou žiarového zinkovania a životnosť bez väčšej korózie odhaduje na min. 13 rokov. Ja mám 1.8 TDDi z roku 2000 a nie je na ňom kúsok hrdzinky, a samozrejme nie je garážovaný. Používaný na všetko.

      Odpovedať
      1. 3.1.1

        roman

        yoshi pise o r.v. 2000 a ked ich pozeram po bazaroch tak som asi ani nevidel focus co by nemal problem s kozoziou dvere zo spod,lemy a blatniky takze ta garantovana ziarovo zinkovana karoseria ma fakt zivotnost max13 rokov

  4. 4

    igor

    Mam focus 1.8tdci 85kw asi sedem rokov.Kúpa od kamoša. Je to hachback r.v.2003 naj.135000km.Zatiaľ spokojnosť. Kedže som ho kúpil ako jazdenku s najazdenými 55000km zatiaľ som menil brzdové kotúče asi po 115000km,spojku a zotrvačník tiež asi po 120000km.Dával som repasovať aj vstrekovacie trysky ale to bola chyba v tom že som auto požičal švagrovi a on tam omylom natankoval benzín.A keďže tieto autá sú háklivé na kvalitu nafty niet sa čo čudovať. Ale celkovo absolútna spokojnosť.Cesta do chorvátska plne naložený a 4 osoby spotreba 5.1L/100km.Jazdné vlastnosti super a kedže už pomaly poškuľujem po niečom novšom zasa asi pôjdem do focusa.

    Odpovedať
  5. 5

    Michal

    Dobrý deň!
    Nedávno som si zakúpil Ford Focus 1.6i 16V Zetec r.v. 2000. Má niekto skúsenosti s týmto motorom? Kde sú jeho prednosti a nedostatky a čo od neho čakať? Ďakujem!

    Odpovedať
    1. 5.1

      Tom

      Nemusis sa nicoho bat, jedna sa o dobry a overeny motor od yamahy. Len by som vymenil rozvody a vodnu pumpu spolu s naplnami (hlavne nemrznucu zmes pri novej pumpe)a filtre samozrejme. Olej ford formula 5w30 a aj ford nemrznucu zmes a brzdovu kvap. zozenies lacno na olejposte.sk. Spotrebu pocitaj priblizne tak 9l/100km.zalezi kde budes jazdit. Ja mam prerobeny na plyn a zatial bez problemov. Ak mu das co potrebuje,mozes sa na ten motor spolahnut, netrpel ziadnymi fatalnymi poruchami ako dnes grupacke werkle…
      Prajem vela stastnych km

      Odpovedať
      1. 5.1.1

        georgi17

        chcem kúpiť ford Focus1,6 16v má lpg je to pri tychto avtach v pohode lebo som aste nepočul že má niekto forda na lpg dik

      2. 5.1.2

        ado

        spotreba 9l? to je spotreba lpg ci benzinu? ja mam tento motor a spotreba malicko pod 7

      3. garcok

        Ford focus 1,6 16V r.v. 1999, 150000 km, motor na model dostatočný a spoľahlivý.
        Spotreba čo ma prekvapilo na krátke trate denne 20 – 30 km – od 5,8 – 6,5 l, na dlhé trate pri nešetrení aj 7 l (diaľnica 140 km/h). Tak asi vydarený motor, lebo 9l mi ešte nezobral.

    2. 5.2

      Radek

      Ford Focus 1.6i r .v.1998,166000km..Henryho mam cez 8 rokov,najazdil som 93000 km.Vyborny motor zatial potreboval vymenit plyn.lanko,10e,,precistit a premazat skrtiacu klapku-cez zimu mi tuhol plyn.pedal..Teraz mi klepal na 3 valce-vymena zapalovacej cievky Valeo 45e a sviecky 25e,doporucuju sa Fordacke Motorcraft..Pouzivam olej Shell 5w40 ultra a 8 rokov uplne super..10w40 moze byt koniec pre motor,neoplati sa setrit,,kamaratke sa to stalo..Spotrebu mam 6.5 az 7L na 16-kach..Moje dalsie auto bude Focus,ale zatial sa mi nechce presedlat zo,spolahliveho zabavneho auta,ktore tak bajecne reze zatacky,,juuj to je Radost..Ako jazdenka Vyborna volba Doporucujem!

      Odpovedať
  6. 6

    Ivan

    mame TDDi 1,8 r.v 2000..musim povedat ze ma prekvapilo ze tento motor hore v clanku neodporucaju..je pravda ze je hlucnejsi ale spotreba je super, vykon 66 KW je tiez postacujusi nema problem pridat a predbiehat ani v kopci a pri vecsich rychlostiach a spolahlivost podla mna ok kedze mam za chvilu 200tisic najazdene a okrem olejou filtrov a rozvodou nebolo nic potrebne robit…pre mna jedine velke negativum korozia inac super auto..dalsie bude zase Ford ale toto uz predavat nebudem kedze ceny su okolo 1700€ tak to ho racej dojaznim a ostane ako druhe auto.

    Odpovedať
  7. 7

    jozef SE

    Máme 1,6 benzín rok 2003, kupoval som to ako funglovku, doteraz bez problémov, trocha má trápia zimné štarty, keď sa motor zohreje tak fajn, po 150 tis som mal jednu poruchu, mechanickú / ešte neviem presne čo to bolo, ale kontrolka mi nesvietila žiadna /, spotreba na dlhšie vzdialenosti okolo 6,0 l, keď jazdím okolo komína tak si vie zobrať aj o 1-2 l viac, záleží od vonkajšej teploty. Otravujú ma časté výmeny žiaroviek !!! Asi jedenkrát do roka, lepšie by bolo asi mať modul denného svietenia. Baterku mám stále pôvodnú.
    Čo sa týka karosérie, klasika 5 – dverák, metalíza, zatiaľ jemne skorodované časti vnútri dverí, inak pohoda, a to ho nejak často neparkujem v gáraži. Samozrejme aj nutné opravy po kamienkoch.

    Odpovedať
  8. 8

    jozef SE

    Takže nakoniec to bola porucha v elektrike, v zapaľovaní, samozrejme že svoje dostal aj katalyzátor.

    Odpovedať
  9. 9

    Julo TO

    Mám 1,8 TDDI Kombi, r.v. 2003 a maximálna spokojnosť. Kupoval som ho ako 2-ročné, pri 32 000 km, teraz 112 000. Musím povedať, že okrem oleja, filtrov a brzdových doštičiek zatiaľ nebolo treba nič meniť a funguje na 100% to čo má fungovať. Jedinú koróziu, čo som si všimol, je na spodku predných blatníkov pri zásterkách. Spotreba motora na dlhé trate cca 4,5 l na 100 km. V meste je to už horšie, okolo 7-8 litrov. S častou výmenou žiaroviek v predných svetlometoch sa asi nedá nič robiť, hlavne v ľavom prednom svetlomete je to zážitok (oči treba mať ako slimák na stopkách, pretože tam nie je vidieť a ruky ako po obrne povykrúcané)

    Odpovedať
    1. 9.1

      mino6

      Ak sa ti zdá výmena žiariviek vo Forde Focus zložitá, tak si asi ešte nemenil žiarovky trebárs Missane Micra. Tam musíš odmontovať koleso!!! Ford je proti tomu hračka na 15 sekúnd, zjavne si „drevo“…

      Odpovedať
  10. 10

    jozef

    dobry den ja mam ford focus 1.8 tdi a mam problem s tim ze niekedy mi za jazdy zasvieti kontrolka na zavenie a motoru sa neda pridat ma hluchi plyn prosim o radu.

    Odpovedať
  11. 11

    Anonym

    Dobry den, chcem sa oyptat aky je rozdiel v motore medzi 55kw a 66 kw verziou. Mysli v zmysle cerpadlo, striky atd. atd. alebo je to, len v ridiacej jednotke alebo nieco ine. Dakujem za radu

    Odpovedať
  12. 12

    Anonym

    Ahojte. Ja mam 2.0 16ventil a zere jak tank. Ale zase sa s tym dost vybesnim a som raz za cas doma tak ma to velmy nevytaca.Co sa tyka motora zatial ziaden problem za dve roky co ho mam.Ale teraz musim vymenit regulacny ventil lebo.mi nedrzi otacky vzdy skape ked ho nastartujem.Hrdza?Zadne dvere asi vymenim lebo sa to uz neoplati vyvarovat:D zadok strasne lieta po ceste a v servise mi povedali ze mi treba dat tak 300 e do zadnej napravy.Dalsia vec ak brzdim trasie z volantom takze asi krive kotuce.A asi posledna vec odomknut auto!Central mi prestal.z nicoho nic fungovat a v servise nemozu prist co to.moze byt lebo v PC nic nepise a soferove dvere nejdu otvorit ale zamknut sa da:DAle pre ten tah ho nepredam a aj keby som chcel tak by sa mi to nevyolatilo:D

    Odpovedať
  13. 13

    Martin

    Dobrý den chcel by som sa opýtať , že aký problém by mohol byť keď mi na Focus 1.8 TDI nejdú ani predne ani zadné smerovky , proste ani vystražne … ďakujem

    Odpovedať
    1. 13.1

      Anonym

      vypálená poistka alebo relé, najprv pozri poistku a ked to nebude nou, (čo myslím že by malo byť) bude to tým relé

      Odpovedať
  14. 14

    Sandra

    ahojte vsetci,co viete poradit.Mam Forda 1,6 16V Zetec r.v.2001.Vcelku som spokojna, ale hneva ma padajuca rucicka rychlomeru,docitala som sa,ze to bude čidlo,ale ma toto vplyv aj na chod motora?Lebo vtedy,ked padne tak mi trha,cuka,akoby zdochynal hlavne na nizsich stupnoch 1,2, ale stalo sa aj pri pri stvorke.Tiez som nikdy nesla spotrebou pod 7l,som skusena soferka,ziadne vytacky ani blbe radenie.Jazdim po meste aj mimo a priemer je 8,1 a viac

    Odpovedať
    1. 14.1

      Anonym

      Ja mám combi 1,6 16V Zetec r.v.2000 a moja priemerná celoročná spotreba je cca 7,8l a to jazdím hlavne v meste a krátke trasy. Ale pre zaujímavosť, na dlhých úsekoch sa viem dostať na momentálnu spotrebu okolo 4,5l

      Odpovedať
    2. 14.2

      Monika

      dobry den ja by som chcela vediet ci ste prisli na chybu lebo na nasom aute ties focus je ta ista chyba a ties nevieme co to moze byt

      Odpovedať
    3. 14.3

      Peter

      Je to jednoznačne chybné čidlo rýchlosti, nutná výmena. Veľmi blbý prístup, čidlo je po rokoch zažraté do prevodovky a nechce ísť von. Odporúčam servis. Výpadok čidla sprevádza aj pokles výkonu, lebo RJ si myslí, že auto stojí a mení pomer zmesi.
      U mňa po výmene (19 ročný FOFO) šliape ako hodinky, aj spotreba je o čosi nižšia.

      Odpovedať
  15. 15

    Patrik

    Ahojte. Mam problém s mojim focusom 1,6 16V 1998. Začalo zrat veľmi veľa oleja cca 1L na 1000km a pri naštartovanom motore nieco klepe. Akonáhle zosliapnem spojku, klepot prestane? Co to moze byt?dakujem za odpovede

    Odpovedať
  16. 16

    Anonym

    Nazdar nejake dobre tipy alebo nejake dobre napady pre ford focus 1.8 tddi ? Daky tuning alebo co ? Prosim poradte

    Odpovedať
  17. 17

    civiak

    ako sa dolieva olej do serva na seate leone 2001 a kde je nejaká nádržka

    Odpovedať
  18. 18

    Oravec

    Ahojte chcem sa spytat. Mame tiez focusa komby 2001 1.8 tdci doteraz sme spokojny len nam zacalo blbnut kurenie. Pocas jazdy prestalo kurit, zacal fukat studeny vzduch aj napriek tomu ze teplota bola v poriadku. Nieco buchlo treplo a auticko nechce kurit. Ide zima a v takomto aute sa jazdit neda. Navise vozime deti do skoli:-( vie nam niekto poradit? Dakujem.
    Radu prosim na imeil.oravec5526@gmail.com

    Odpovedať
  19. 19

    Jaroslav

    Dobrý deň, mám ford focus 1.6 zetec 16v. Dnes sa mi stalo keď som sadol do auta dal som kľúčik do štartéru všetko naskočilo natahalo si palivo rozsvietili sa všetky kontrolky ako stále chcel som naštartovať ale auto mi ani necuklo. Viete mi povedať kde môže byt chyba?? Ďakujem za odpovede

    Odpovedať
  20. 20

    Milan

    A z opise si sa vyspal poriadne ? Chyba môže byť aj to, že si sadol do nesprávneho auta.

    Odpovedať
  21. 21

    Jaroslav

    Ahojte Vedel by niekto poradiť? Mám Ford Focus Combi 1.8 TDCI r.v. 2004. Po naštartovaní zhasnú všetky kontrolky,no o jedno 3-4 minúty mi začne svietiť kontrolka dobíjania. Poradili mi kúpiť novú baterku,no po dvoch dňoch sa kontrolka rozsietila znova. Po opätovnm naštartovaní zhasne a po pár minútach svieti znova. Vedel by niekto poradiť,čo to môže byť?

    Odpovedať
  22. 22

    Tono

    Mám ford Focus rv 2009,1.6, 74 kW.
    Po naštartovaní a pri rýchlosti cca 50km rezonuje predná časť
    strpa volant . som tretí majiteľ.
    vedeli by ste popísať príčinu?
    Veľmi pekne ďakujem.

    Odpovedať

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.