Lajkujte nás na Facebooku

Súvisiace články

213 komentárov

  1. 1

    peter

    Mam traktor zetor typ 3011 bude mozne aj na tento udelit spz typu c

    Odpovedať
    1. 1.1

      Anonym

      C-éčkové evidenčné číslo môžu získať iba podomácky vyrobené vozidlá, ktoré nie sú schválené pre premávku a používajú sa na poľnohospodárske a lesné práce. Tento predpis sa netýka typizovaných vozidiel, jednotlivo vyrobených vozidiel na základe licencie ani jednotlivo dovezených vozidiel

      Odpovedať
  2. 2

    palo

    Takže vyrob inu kapotaž zmen podobu a prehlas že si ho skladal doma z jednotlivych dielou lebo toto je proti zdravemu rozumu zlepenec može na cesty ale tovarensky stroj ne lebo ho nekedy deda alebo RD vyradilo z evidencie cele blbost a hlavne pre tu bespečnost prečo tomu skratka neprikažu čiastočnu stk aspon brzdy svetlá?

    Odpovedať
    1. 2.1

      Michal

      Novela zakona č.8/2009,konkretne pragraf 127 hovori,že zvlaštne evidenčne čislo s pismenom C môžu získať aj vozidla,ktore nesplnaju podmienky na premavku na pozemných komunikaciach a su určene na polnohospodarske a lesne prace.Tu sa nespomina či ide o domacky vyrobeny malotraktor.Zetor 3011,ktory bol niekedy vyredeny z evidencie,nesplne podmienky na premavku na pozemnych komunikaciach a je urceny na polnohospodarske ucely ako podomacky vyrobeny malotraktor.Ak uz nema technicky preukaz tak neni ani typizovany.Okrem toho v ziadosti o udelenie EČ s pismenom C,sa uvádza aj Typ vozidla,výrobnu značku,vyrobcu,kategoriu viozidla a identifikačne znaky,pokial sa daju zistit.Takze podla mna sa bude dat takto zaevidovat aj Zetor 3011.

      Odpovedať
  3. 3

    Tomáš

    Chcel by som sa spýtať, či sa na základe tohto zákona bude dať prihlásiť aj Multicar M 22?

    Odpovedať
  4. 4

    rasto

    zdravym.ja by som chcel vediet ci aj vlečky a privesne voziky dostanu take čisla-.

    Odpovedať
  5. 5

    Michal

    Ano tyka sa to aj vleciek.V tom zakone je uvedene,ze motorove vozidla na polnohospodarske a lesne prace a ich pripojne vozidla.Privesny vozik za osobny automobil asi tiez,ale neviem ci sa moze pouzit sa autom,alebo len za malotraktorom.
    Co sa tyka Multicary,podla mna hej,pretoze v tom neni ziadny rozdiel ci je to traktor,alebo multicara.Jednoducho nespolna podmienky na premavku a pouziva sa na polnohospodarske a lesne prace.
    A nikto nedokaze,ci bola vyrobena v tovarni,alebo poskladana doma z dielov.Ja si mozem doma zacat stavat trektor pouzijem motor 3011,prevodovku 3011,blatniky,kapotaz,kolesa tiez a mam doma vyrobeny traktor,ktory sa podoba na Zetor 3011.Takisto si mozete doma poskladat aj aj multicaru.Alebo malotraktor,ktory vypada ako multicara.To je moj nazor.Zakon to presne nespecifikuje.Jedina specifikacia je vozidla,ktore nesplnaju podmienky na prevedzku na pozemnych komunikaciach.

    Odpovedať
  6. 6

    MB

    je to všetko až podozrivo jednoduché.

    Odpovedať
  7. 7

    marián

    ačo japonské malotraktory tie sa doteraz nedaly prihlásit na normalne znacky pretoze nemali C O C – rodny list su to bombove traktorce co sa tyka hlavne technickeho stavu co stymito traktoramy ved nieje ich malo . dakujem Marian

    Odpovedať
  8. 8

    lukas

    zdravim,chcem sa spytat na tie fotky,maju byt vytlacene,na CD alebo na USB ?Chcu to len vydiet,ako to vyzera,alebo to bude mat aj nejaky technicky ?dakujem za odpoved

    Odpovedať
  9. 9

    Michal

    Ja si myslim,ze fotky musia byt vytlacene a pripajaju sa k ziadosti,zostanu na dopravnom inspektorate zalozene,niekde v zlozke,aby sa dalo v pripade potreby lepsie identifikiovat traktor ku ktoremu bolo pridelene konkretne evidencne cislo.Tiez si myslim,ze japonske traktory spadaju pod tuto novelu,pretoze splnaju to,ze nesplnaju podmienky na prevadzku na pozemnych komunikaciach a su urcena na polnohospodarske a lesne prace.Bolo by hlupe keby nie,lebo ich technicky stav je daleko lepsi ako nejaky trektor poskladany doma.
    Dnes som zistoval nieco na dopravnom inspektorate a horsie je to,ze este nedostali k tomu ziadne pokyny,tekze nedokazu povedat ziadne informacie.Tak uvidikme ci to vobec do 1.9. stihnu.

    Odpovedať
  10. 10

    Kamilio

    Ja pouzivam na lesne prace ATV – pracovnu stvorkolku. A obcas za nou taham aj maly vozik ktory ma SPZ. Poradite….?

    Odpovedať
  11. 11

    peter

    mam zetor 25 vyradeny je mozne ho dat na C spz jazdi len po 3 triede

    Odpovedať
  12. 12

    Vladimír

    Dobrý deň, chcem sa spýtať či bude treba na vedenie týchto vozidiel vodičský preukaz typu T ako na klasický traktor. Mám japonský malo-traktor takže ma tiež zaujíma či sa budu dať prihlásiť. A ako to je zo strojmi čo traktor nesie v ramenách, čiže nejaký pluh, kosačka, nesená vlečka atď.
    Ďakujem za odpoveď.

    Odpovedať
    1. 12.1

      Lukas

      Zdravím, myslím že bude treba aj vodičský preukaz typu T ako na klasický traktor. Kamaráta chytili nedávno na malotraktore a zobrali mu vodičák. Islo v prvom rade o to že nemal čo robiť na ceste s malotraktorom a za druhé viem že boli aj problemy s tym že nemal Tčko. A čo sa týka toho pluhu či kosačky myslím ze ak bude vidieť evidenčnu značku , svetlá a smerovky resp. ak nezakryje tieto veci tak by s tym nemal byť problém.

      Odpovedať
  13. 13

    Jano

    A co pracovne stvorkolky plati to aj pre ne ?

    Odpovedať
  14. 14

    Jozef

    zdravim,mam zetor 25 aj vlecku a neviem ci to prihlasim?

    Odpovedať
  15. 15

    Michal

    Zdravim, kde viem najsť takú žiadosť?

    Odpovedať
    1. 15.1

      Lukas

      Na polícii

      Odpovedať
  16. 16

    Rudolf

    Pekny den praje a kde sa da najsť takato žiadosť na pridelenie zvlaštneho evidenčneho čisla na doma robene traktory prezrel som celi net a nikde niet nič dakujem

    Odpovedať
    1. 16.1

      berco

      to je normalny dvojharok, ako pre hocijaké iné vozidlo,

      Odpovedať
  17. 17

    Sagec

    Dobrý deň, ako sa budú posudzovať jednonápravové malotraktory (kultivátory) Agzat,Vari a im podobné typy. Je na ich vedenie potrebný vodičský preukaz skupiny T.

    Odpovedať
    1. 17.1

      Miros

      Na Agzaty je výnimka do roku 2015 alebo 2016.

      Odpovedať
  18. 18

    ludo

    ahojte,aj ja mám doma robeny traktor ale je 100% stave smerovki brzdové svetlá aj brzdy perfektne,stretávacia aj parkovacia,podla mna treba robit stk a potom ist na evidencné cislo

    Odpovedať
    1. 18.1

      berco

      STK sa v tomto pripade nerobi .., urob tri fotky, zpredu, z boku, zo zadu, na jeden list.

      Odpovedať
  19. 19

    Lukas

    Zdravím páni, chcem sa opýtať neviete náhodou ako to bude s poistkou ? Bude platiť na rok ? A hlavne aká bude cena poistky ?

    Odpovedať
    1. 19.1

      Tinka

      Zdravím Lukáš, poistné sa platí ročne, sú to nižšie platby ako za bežné motorové vozidlá, okolo 40-50 eur ročne. My máme malotraktor poistený v ČSOB a stálo nás to necelých 40 eur.

      Odpovedať
      1. 19.1.1

        Jozef

        Nechápem prečo sa má platiť poistka a začo. Veď cesty tretej triedy a účelové komunikácie nikto neudržuje, neopravuje. Tak prečo platiť ako za bežné motorové vozidlo? Je to nepochopiteľné,vlastne v tomto zákone je toho viac.

      2. michal s

        Mna vysla poistka na malotraktor 24 eur.

  20. 20

    IvoS

    Dobrý deň, chcem sa opýtať či je teoreticky možné prihlásiť aj traktor jcb 3CX , ktory je už 20 rokov starý a teda už dávno k nemu nie je žiadny TP? Ked poviem že ho používam na polnohospodárske práce kto mi môže tvrdiť že nie?

    Odpovedať
    1. 20.1

      berco

      Jasné, že môžeš aj JCB ,..ved podomacky si si ho vyrobil a pouzivas ho ako polnohospodarsky traktor alebo lesný traktor.

      Odpovedať
  21. 21

    Dubo

    Neviem ako to bude s jcb 3CX, lebo dnes bol kolega na dopravnom inšpektoráte v Banskej Bystrici a chcel prihlásiť malotraktor domácej výroby 4×4 inak v perfektnom stave, svetlá , brzdy, blatníky atď a nepochodil, lebo policajti sami ešte nevedia ako sa to vôbec bude prihlasovať a nemajú k tomu ani tlačivá, tak o čo to je, keď dvíhajú pokuty na druhý deň ich aj vyberajú, ale keď treba pomôcť obyčajnému človeku tak si dávajú načas.

    Odpovedať
    1. 21.1

      berco

      V NR sa vypisuje klasický dvojhárok ako na bežné auto, tri fotky na jeden papier, predný, zadný a bočný pohľad, kolok 33 €.

      Odpovedať
  22. 22

    GabiS

    Priatelia, vobec sa neobavam, ze sa po novele vyroja na cesty mracna bizarnych vozidiel, pretoze tie vozidla, ktorych sa to tyka aj tak jazdili na cierno. Je pravdou, ze vsetko, co sa pohybuje po ceste malo by splnat aspon funkcie, ktore musia splnat bicykle. Tzn. byt viditelne aj za znizenej viditelnosti a mat ucinne brzdy. Zmena smeru sa da signalizovat aj rukami. Navyse by som odporucal aspon jedno spatne zrkadlo na lavej strane a vystrazny trojuholnik pre pomale vozidla. Ja mam Multicar 21 v standardnom technickom stave a ked na nej jazdim (do teraz na cierno), mam aj reflexnu vestu. Pouzivam ju na prevoz rozneho materialu v ramci dediny od aprila do oktobra. Aj napriek nedopecenosti novely, prevazuju u mna viac pozitiva.

    Odpovedať
  23. 23

    JAN

    mam agzat musim ho tiez prihlasit a dostanem znacku

    Odpovedať
  24. 24

    Michal

    Musime este pockat,aj ked to mali mat na dopravnych inspektoratoch davno pripravene,tam sami nevedia co a ako.Samotny Agzat nepotrebuje nic,bez vlecky sa nesmie premavat po ceste,vlecka musi mat technicke osvedcenie,to je v pripade ak je tovarenska,ak je doma robena tak sa musi prihlasit na tieto ceckove cisla.Zetor 25,Multicary,Tatry aj V3S vsetko by sa malo dat prihlasit,nevidim dovod preco nie.Aj to JCB aj to je traktor.Neviem ako vezmu tu stvorkolku.STK urcite netreba,to nie je mozne.Tam musi byt vozidlo otypovane.
    Poistku si myslim,ze bude trebe.Som zvedavy kedy tie cisla zacnu pridelovat.Ak niekto uz to cislo vybavil nech sa podeli o skusenost.

    Odpovedať
  25. 25

    zsolt

    dobry den chcel by som sa spitat mam domavyrobeny traktor a pouzivam ho na polnohospodarske prace v dedine a chcel by som vediet ci treba vibrat evidencne cislo dakujem

    Odpovedať
  26. 26

    Michal

    Dobry den, chcem sa spitat, co ked by som chcel dat prihlasit na C znacku skodu 120, pouzivam ju do lesa.

    Odpovedať
    1. 26.1

      berco

      ak bude vyzerat ako lesný traktor, tak hej 🙂 ..akže pixlu zelenej farby a ideš 🙂

      Odpovedať
  27. 27

    Duro

    ja mam japonsky malotraktor v super stave, chybaju mu len zadne klasicke a brzdove svetla. Dufam ze ma policajti nevytocia s tym, ze doma robeny traktor sa bude dat prihlasit a fabricky bez COC nie. Ale na SK by som sa takemuto pristupu necudoval.

    Odpovedať
  28. 28

    Jozef Sadecky

    Chcel by som poprosit či možne prideleni špz typu C na vyradeny stopercentny vojensky UAZ.

    Odpovedať
  29. 29

    milan

    A ako je to,dá sa prihlásiť aj aro m 461.

    Odpovedať
  30. 30

    jano

    netreba nic upravovat ja som prihlasoval multicaru 25-zetor.a tk 4.a bez problemov.som dostal znacky.

    Odpovedať
  31. 31

    Jakub

    Ja by som sa chcel spxtat ci sa to tyka aj stvorkoliek ak ju pouzivam v lete na kosenie a v zime na odhrnanie snehu

    Odpovedať
  32. 32

    Martin

    Ako je to s prihlasením PV3S.

    Odpovedať
  33. 33

    majo

    ja som bol prihlasit 50 supra a nebol problem

    Odpovedať
    1. 33.1

      peter

      nazdar super hej sa da mam 25 myslis ze to prihlasim

      Odpovedať
    2. 33.2

      hana

      takže super sa dá? lebo manžel má obavy,že to je tovarenský typ. Stačí iba žiadosť a fotky?

      Odpovedať
  34. 34

    stefi

    dobry den,bude mozne prihlasit dvojkolesovu vlecku na drevo za traktor

    Odpovedať
  35. 35

    Mato

    Platí to aj pre V3S ?

    Odpovedať
  36. 36

    DOMINIK

    AKO SA TO BUTE DAT POTOM ODHLASIT ALEBO KET HO PREDAM

    Odpovedať
  37. 37

    jan

    ja som bol na polícii ohľadom C značky na malotraktor, to ste mali vidieť, policajti išli z kože vyskočiť, nevedeli čo majú robiť,ich reči a poznámky prekonali všetkých mafiánskych bosov, no pánboh s nami, vraj „Pomáhať a chrániť“!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Odpovedať
  38. 38

    Ľubica

    dnes som sa bola pýtať na policii na prihlasenie malo traktora a kazali mi doniest tu ziadost 2 strankovu fotky a este nejaku ziadost mam napisat to co ma byt prosim za ziadost prosim radu

    Odpovedať
  39. 39

    robo

    chcem sa spytat či sa da prihlasit aj štvorkolka ,prosim o radu

    Odpovedať
  40. 40

    Loko

    dobry chcem sa opytat na stvorkolku ktora nema TP je mozne ju prihlasit na zelenu znacku? Pouzivam ju ako traktor okolo domu a do lesa.Ale niekedy treba prejist aj kusok po ceste tak sa pytam ci sa to da

    Odpovedať
  41. 41

    IvoS

    No dnes som skusil prihlasit JCB. A nic. Zevraj maju daake usmernenie co sa da a co nie.
    JCB by prihlasil len keby som dal dole lyzicu a zadne rameno aby z toho bol len traktor. No asi budem musiet vybavovat zelene cisla a skusit zohnat od vyrobcu daaky technicak. :-((

    Odpovedať
  42. 42

    Anonym

    Daj dole lyzicu a rameno, prihlas to a po prihlaseni nahod naspat…

    Odpovedať
  43. 43

    michal s

    Ako to je z prihlasenym japonskeho malotraktora. Jedny vravia ze sa to da a druhy ze vraj nie.

    Odpovedať
  44. 44

    marian

    fotky na ziadost o pridelenie cisla na domacky vyrobeny traktor mozu byt ciernobiele

    Odpovedať
  45. 45

    olga

    aku ziadost potrebujem vybavit na prechod z rodinneho domu na cestu 3 triedy,ked musim ist asi 2Om po ceste 1 triedy.Byvam na hlavnej ceste

    Odpovedať
    1. 45.1

      jan

      ja potrebujem prejsť cez cestu 2. triedy 50 metrov na svoj pozemok.

      Odpovedať
  46. 46

    michal s

    Prihlasel niekto uz traktor iseky.

    Odpovedať
  47. 47

    jožo

    Prosim vás,prihlasoval už niekto T-4K 14?A fotky musia byť farebné?

    Odpovedať
  48. 48

    julo

    ja som dal farebne rozmer a 4 a bol to dobre tak neviem

    Odpovedať
  49. 49

    michal s

    A nestacily by klasicke fotky.

    Odpovedať
  50. 50

    julo

    mozno aj ano

    Odpovedať
  51. 51

    Miro

    Neviete niekto ci sa bude dat prihlasit Tatra805 valnik

    Odpovedať
  52. 52

    dubo

    ak snej bude traktor tak hej

    Odpovedať
  53. 53

    michal s

    Dnes som bol prihlasit malotraktor . Ide to velmy rychlo. A nieje to tak strasne ako to vravely.

    Odpovedať
    1. 53.1

      feri

      aká výška je PZP?-informoval som sa na DI aj v poisťovni,a nikde mi nevedeli povedať,či je to vobec potrebné

      Odpovedať
      1. 53.1.1

        michal s

        Mna vyslo pzp 24 eur.

      2. vojto

        Na aky traktor ta to vyšlo

      3. michal s

        Iseky 240

    2. 53.2

      tonka

      Dobrý, čo ak nie je totožný okres, kde sa bude používať malotraktor a trvalé bydlisko majiteľa. Na ktorú ODI podávať žiadosť????
      ďík za skorú odpoveď.

      Odpovedať
    3. 53.3

      mima

      Michal prosím Vás a mali ste pred tým uzavreté poistenie mot. vozidla?
      dakujem, m

      Odpovedať
  54. 54

    vojto

    Aj ja som bol dnes prihlasit traktor aj vlecku a v pohode to išlo

    Odpovedať
    1. 54.1

      peter

      a aky traktor si prihlasoval

      Odpovedať
  55. 55

    jozo

    mam traktor s platnou SPZ a STK(na dva roky),aj s PZP,je to drahsie,ako podla novych pravidiel(33 eur na 3 roky),je lepsie odhlasit vozidlo z evidencie a vybavit cisla podla novej upravy zákona?(cítim sa podvedený a diskriminovaný)

    Odpovedať
    1. 55.1

      Igor

      Traktor s platnou SPZ a STK aj s PZP,je to drahsie ale možeš ist kde chceš, no ak to spraviš ako si písal môžeš jazdit iba po cestach III.triedy. ak ho použivaš na domace učely tak sa ti to oplatí.

      Odpovedať
  56. 56

    jozo

    …ak je traktor vyrobený prevažne s dielov osob.auta,aký je potrebný vodičský preukaz?

    Odpovedať
    1. 56.1

      Igor

      T aj keby tam bol agregat z mopedu.

      Odpovedať
      1. 56.1.1

        michal

        Mne vravely ze na malotraktor staci aj B .

      2. 56.1.2

        peter

        Na malotraktor postačí jednoznačne B,prave pri doma robených nepožadujú T,jedine že iný kraj….A propo u nás nemusela byt ani zmluva PZP(pritom spočiatku nechceli bez nej prihlasovat ale asi dostali nove inštrukcie),dokonca policajti povedali že pri kontrole nebudú požadovat ,ale v prípade napr nehody….

      3. kuko56

        Zdravím, mne zas všetci tvrdia že treba T a vraj aj pri prihlasovaní na to upozorňujú.

  57. 57

    jano

    Zdravim Vas.chcem sa spytat.vybavovalsi uz niekto vynimku na prejazd po ceste II triedy.?

    Odpovedať
  58. 58

    Tk14

    zdravím .akéj velkosti majúbiť tie fotky??? A4 alebo klasické

    Odpovedať
    1. 58.1

      roman

      dnes som sa pytal priamo na policii a tie fotky mozu byt aj obrazky vytlacene na tlaciarni doma, vsetky na jednom papieri A4

      Odpovedať
      1. 58.1.1

        Tk14

        Roman dakujem!

  59. 59

    Tk14

    čo napísat tam že odôvodnenie žiadosti vrátane predpokladanej trasy a času??????

    Odpovedať
  60. 60

    dubo

    Ja som napísal, že traktor budem využívať počas celého roka na sezónne a posezónne práce, na zvoz plodín a zvoz dreva z hory, v zime na odvoz snehu, odhŕňanie spred domu. Traktor bude využívaný po celý rok podľa potreby a schválili mi to ( žiadny čas ani dátum som neuvádzal.)

    Odpovedať
  61. 61

    Tk14

    dubo a treba mat aj PZP zaplatenú??? chcem značku na TKčko čo myslíš pojde to?

    Odpovedať
  62. 62

    dubo

    as potom ked dostanesSPZ

    Odpovedať
  63. 63

    dubo

    Ja keď som sa spytoval tak dajú aj na TKčko , aj na kubotu

    Odpovedať
  64. 64

    Tk14

    dakujem za info !!!!

    Odpovedať
  65. 65

    Patrik

    Zdravim, mam stare Mitsubishi Pajero, bez uprav, anglicka verzia; ktore vyuzivam len na pracu v lese. Bude sa dať prihlásiť aj takéto auto, ktoré je už dlhý čas vyradené?

    Odpovedať
  66. 66

    Tk14

    všetko išlo ako po masle len tabule namajú!!!! 😀

    Odpovedať
  67. 67

    eros39

    Stará 1203 valník- prejazd cez obecnú komunikáciu asi 150 m ďalej už po poľnej ceste,použitie na zvoz plodín – vybavia to ?

    Ďakujem

    Odpovedať
  68. 68

    Bojo

    plati zľava aj pre ZŤP pri prihlasovani?

    Odpovedať
  69. 69

    Mário

    mam dotaz.mame doma V3S valnik,da sa prihlasit aj ta na tieto čisla pre malotraktory?

    Odpovedať
    1. 69.1

      Achelan

      V3S bola licencovaná výroba takže to asi nepôjde, jedine keby ste hu upravili …

      Odpovedať
  70. 70

    Achelan

    čo neviete čítať, či čo ???
    !Podľa schválenej úpravy bude totiž možné za malotraktor prihlásiť aj vyradené vozidlo, ktorému sa trocha upraví fasáda napr. premaľovaním, odrezaním strechy, miernym “preklepaním” dielov, či výmenou kolies!

    Odpovedať
  71. 71

    Achelan

    !C-éčkové evidenčné číslo môžu získať iba vozidlá, ktoré nie sú schválené pre premávku a používajú sa na poľnohospodárske a lesné práce. Netýka sa to však typizovaných vozidiel, jednotlivo vyrobených vozidiel na základe licencie ani jednotlivo dovezených vozidiel.!

    Odpovedať
  72. 72

    Michal

    To je hlupost,ze sa to netyka tovarenskych vozidiel.Treba si precitet znenie zakon a nie co napisal nejaky novinar,alebo niekto na blogu.Typizovanym vozidlom sa rozumie vozidlo,ktore je schvalene ako typ a to so preukazuje technickym preukazom.Ak vozidlo technicky preukaz nema tak neni typizovane.Zakon hovori,ze o prideleni zvlastneho EC s pismenom c mozu poziadat aj vozidla,KTORE NESPLNAJU PODMIENKY NA PREMAVKU NA POZEMNYCH KOMUNIKACIACH A SU URCENE NA POLNOHOSPODARSKE A LESNE PRACE.Takze prosim nerobte na tovarenskych traktoroch,Multicarach,Tatrach,V3s ziadne nezmyselne upravy.Chodte na dopravny inspektorat a znacku Vam daju.Ja mam takisto tovarensky traktor,ktory bol niekedy davno odhlaseny a znacku som dostal.Sused od Multicary tiez.

    Odpovedať
    1. 72.1

      jitka

      Súhlasím s Michalom, robím poistky a prijali do poistenia aj takéto typizované vozidlá.
      Každý kus domácej výroby stojí 23 €, ak ale máte viac ako 70 rokov alebo ZTP, máte len za 18,30 €.

      Odpovedať
    2. 72.2

      Miro

      ja som videl taku SPZ na zetor3011 a aj na komkajne E516.Vidaju na vsetko len nech sa naplni statna pokladnica…

      Odpovedať
    3. 72.3

      Anonym

      Dobry den, chcel som si kupit V3S ale este som to neurobil, bo na policii mi vraveli ze len vtedy mi daju tu C-znacku ak budem mat papier od armady ze od nich je to auto!!! Takze teraz neviem ci mam kupit alebo nie bo na normalne SPZ to nechcem,clovek sa nedoplati na PZP! Ked vie niekto poradit ze ako by sa to dalo vybavit tak podakujem za radu!!!

      Odpovedať
  73. 73

    Tomáš

    Dobrý deň. Chcem sa spýtať, kde nájdem tlačivo na prihlásenie traktora do evidencie.
    Resp. nájdem ho na internete niekde? Lebo zatiaľ som ho nenašiel.
    Ďakujem.

    Odpovedať
  74. 74

    Michal

    Tlacivo je dostat na dopravnych inspektoratoch.

    Odpovedať
    1. 74.1

      roman

      Nevie niekto kde sa da uz prihlaseny traktor lacno poistit?

      Odpovedať
      1. 74.1.1

        michal

        Komunalna poistovna. Mna vysla 24 na rok.

  75. 75

    Palo

    dobry den prosim vas vie tu niekto poradit?mam suzuki samurai 4×4 bez tp pouzivam ho ako traktor zvoz plodin s pola drevo z hory a v zime odhrnam sneh auto vyuzivam pocas celeho roka chcel som ho prihlasit na c-ckove znacky bohuzial mi na inspektorate povedali ze to nejde ze sa to neda nakolko je to tovarenska vyroba a tu citam komentare ze niekde prihlasili multikaru ved ta je tiez tovarenska vyroba tak ako to je alebo je tu dvojaky meter

    Odpovedať
  76. 76

    peťo

    v titulkoch v novinách aj na internete sa spomínajú s traktormi aj motocykle, je na tom niečo pravdy?

    Odpovedať
  77. 77

    Pitik

    Mohol by tu niekto dat odkaz na ziadost alebo tlacivo…….ktore je potrebne vyplnit? dakujem

    Odpovedať
    1. 77.1
  78. 78

    Fano

    zdravim chcem sa opytat ci sa da prihlasit aj stvorkolka ako malotraktor tiez ju pouzivam okolo domu do lesa na pole cez zimu na odvazanie snehu

    Odpovedať
  79. 79

    Michal

    Eate raz pisem,ja mam prihlaseny na ceckove znacky tovarensky traktor.Aj v tej ziadosti sa ma uviest ak sa to da zistit znacka vozidla,typ,vyrobca a podobne.To sa mysli tovarensky nie podomacky vyrobeny a znacku si vymyslim.
    Problem bude asi ten,ze vsetky terenne auta su auta a nie motorove vozidla urcene na polnohospodarske a lesne prace.Samozrejme,ze motocykel toto nie tak nemoze dostat ceckove znacky.Stvorkoly to maju asi podobne.

    Odpovedať
    1. 79.1

      peter

      a aky mas traktor a kolko znaciek ti dali

      Odpovedať
  80. 80

    milan

    Ja mám aro m 461 a tak isto ho používam na prácu kolo domu a do lesa. Tiež som ho chcel prihlásiť a povedali mi ,že to je továrenska výroba. Mám na nom zmenenú farbu,iné kolesá,pridanu prevodovku iná predná maska a nedá sa prihlásiť

    Odpovedať
  81. 81

    Marian

    Dobrý deň. Chcem sa spýtať: je potrebné mať dve tabuľky s evidenčným číslom, alebo stačí jedna? Dá sa poplatok na dopravnom inšpektoráte uhradiť v hotovosti, alebo je potrebné kúpiť vopred kolky?
    Ďakujem za odpovede.

    Odpovedať
  82. 82

    Tk14

    Marian treba kolky !!!

    Odpovedať
  83. 83

    milan

    vybavim to aj na zetor 3011?lebo ten co mame doma bol vyrobeny v 1965 a ten traktor je satrsi odomna o dvatsat rokov tak nemam ani sajny ci mal spz ci to skladal niekto

    Odpovedať
    1. 83.1

      vojto

      ja mam tiez zetor 3011 a prihlasil som ho v pohode

      Odpovedať
      1. 83.1.1

        peter

        dobry chcem sa vas spytat kolko vam dali znaciek na ten zetor3011

  84. 84

    Jozef

    A ako je to s jednonápravovými malotraktormi továrenskej výroby?? Ja mám jednonápravoú teru Honda GCV 190 a mám k nej doma robenú vyklápaciu vlečku. Tak na toto mi dajú značku čisto len na vlečku,alebo aj na tú teru???
    Ďakujem.

    Odpovedať
  85. 85

    dubo

    tera s vlećkou sa rata ako celok takźe jedno ćislo

    Odpovedať
  86. 86

    sysel

    MAM STVORKOLKU BEZ EC.CHCEL BI SOM VEDIET CI AJ NA NU MOZEM DOSTAT CISLO AKO NA TRAKTOR.

    Odpovedať
  87. 87

    Palo

    michal porad daku fintu ako to dostat na znacku mojho samika je to pracant ved ked je kasa prazdna preco robia problemy ja zaplatim s radostou ved nie kazdy je sikovny a dokaze si urobit malotraktor ja som kupil samurai prave na tieto ucely

    Odpovedať
  88. 88

    Michal

    Palo chapem ta,ale to je tazko.Muselo by to vyzerat ako traktor a nie ako auto.A to sa asi neda.To by z toho musel byt traktor aj urobeny a to je nieco celkom ine.Tak neviem.

    Odpovedať
    1. 88.1

      Palo

      Michal vdaka za odpoved ale ja sa nevzdam len tak lahko uz som rozmyslal kadejako ze by som ho prihlasil niekde inde v inom okrese kde su policajti ustretovejsi ale to asi tiez nepojde alebo potom kupit papiere a dat to na znacky ak prejdem cez KO alebo jazdit tak aby ma nechytili ale to nechcem riskovat vysoku pokutu a prist o vodicak

      Odpovedať
  89. 89

    Jozef

    Dá sa vybaviť zároveň výnimka na cestu II.triedy??

    Odpovedať
  90. 90

    wanda2411

    Dobrý večer,može mi niekto poradiť?mam zakupeny agzat malotraktor s tovarenskou vlečkou,aj tie treba prihlasovať,či sa to tyka len podomacky upravených vozidiel.Vopred ďakujem za info.

    Odpovedať
  91. 91

    patork

    zdravim.skusal uz niekto prihlasit multicar m22?

    Odpovedať
  92. 92

    Michal

    Dobrý chcem sa opýtať či stačí priniesť na dopravnú políciu iba fotky či treba ja vozidlo k obhliadke.
    Za odpoveď ďakujem .

    Odpovedať
  93. 93

    Miro

    Vie niekto povedať,ako to bude ak sa rozhodnem vozidlo odhlásiť s C-éčkových značiek,budem ho musieť dať na recikláciu ako auto,alebo iba odovzdať značky?

    Odpovedať
  94. 94

    demeter

    Ja mam 6911 s platnou STK a EK a vlecku 9 tonku s TK a SPZ.Vyuzivam to velmi malo ,uvazoval som o tom ze to odhlasim a dam na tieto znacky,ale verim tomu ze toto nebude nadlho. Ani 3 roky to nevydrzi a zrusia to len nech sa stane par nehod… Ak to vazne pridaju aj na stare vraky ako V3s a podobne ktore vlastne ani nemusia brzdit,ale maju SPZ tak mozu na cestu…
    Mali to aspon osetrit maximalnou rychlostou ktoru moze stroj dosiahnut napr do 40 km .
    Poznam blazna co ma traktor pozliepany ani neviem z coho , idem si na aute 80 medzi obcou a on ma predbieha asi tak 90 tkou.Predne kolieska mu lietali zo strany na stranu …
    Potesil som sa ked som pocul o tomto pridelovani SPZ ale ked to citam je to nezodpovedne od tvorcov tochto navrhu …
    No co stat vybere peniaze a potom to zrusi lebo zistia ze je to nebespecne a ty ci odhlasia traktor aby nemuseli na stk a platit kopec penazi,uz ho nikdy nepostavia na papiere.

    Odpovedať
  95. 95

    Jany

    Ja si mislim že as niekto vide s traktorom na cestu,tak ho neako spraví abi nebol na hanbu.

    Odpovedať
    1. 95.1

      Martin

      Tak to by si sa čudoval!

      Odpovedať
  96. 96

    milan

    preco zhanate na agzat spz ved tie stroje mat spz nemusia ci ano?tam odjakziva stacio zaplatit len cestnu dan

    Odpovedať
  97. 97

    matus

    zdravym neviete mi poradit či sa da prhlasit na c-čkove čisla aj gaz 69.. ktory vuzivam ako traktor.. dakujem..

    Odpovedať
  98. 98

    dodi56

    mam Teru Vari príves som si robyl je brzdený aj ručnu brzdu ma podla toho čo som čital tak asi mi ju neprihlasia

    Odpovedať
  99. 99

    Palo

    matus asi to neprihlasis mne tiez nechcu dat c-ckove znacky na samurai

    Odpovedať
    1. 99.1

      jozo

      Ahoj palo tak ako vybavil si nejako tu znacku? Ja by som to chcel na moju toyotu

      Odpovedať
  100. 100

    Tomas

    Dobry podvecer, dnes som bol po ziadost na dopravnom inspektorate na prihlasenie doma vyrobeneho traktora a uz zdvihli poplatok na 66euro(oznamila mi to pracovnicka). Doslo k nejakej zmene v tomto poplatku? vdaka za odpoved

    Odpovedať
  101. 101

    Hunter

    Milý demeter musím reagovať na tvoj príspevok ale asi si nikdy nevidel V3s.Ten tvoj úžasný traktor 6911 je 100 km za Praga V3s čo sa týka brzdového systému o druhých veciach ani nehovoriac. Ja zvážam drevo na V3s už 15 rokov a keď dodržíš hmotnosť nákladu stanovenú výrobcom tak tvoj traktor sa bude pozerať kadiaľ toto auto prejde.Prosím ta nepodceňuj vojenské stroje.

    Odpovedať
  102. 102

    Miro

    Demeter si blazon co pises ak si nevies zostrojit malotraktor tak drz h..u a plat!!!

    Odpovedať
  103. 103

    Ladislav

    Dobrý deň, chcel by som sa opýtať, ked už máte prihlasený ten traktor či ste dosatali nejaky preukaza alebo niečo s fotkou? pytam preto lebo chcem dat starsie fotky a teraz uz vyzera trochu inak… Ďkaujem

    Odpovedať
  104. 104

    jan

    Chcem sa opýtat na dlžku trvania povolenia.Je to na tri roky kalendarne,alebo na tri roky podla datumu prihlasenia.napr.od septembra2013 do septembra 2016.

    Odpovedať
    1. 104.1

      maros

      no samozrejme že od dátumu prihlásenia 🙂

      Odpovedať
  105. 105

    Ivo

    Ja vlastným Špeciálni traktor MT 8 132.2-Tekáčko.Mám od neho technické osvedčenie od výrobcu AGROZET,PROSTEJOV.Je v dobrom stave.Na dopravnom inšpektoráte mi povedali že ak chcem C-ečkové číslo mam napísat že je doma vyrobený,že inak sa to nedá.Cestnú daň si platím.Na takéto traktory nebolo potrebné číslo,stačilo povolenie z D.I.A udajne jazdit po ceste II.triedy mi D.Inšpektorát nie je povinní udeliť povolenie.Musím však i na tuto dvojku vojisť aby som sa dostal na pole.Myslím si že teraz sú na koni tí čo majú doma zlepené dáké mašinky.Neviem sa s tým zmieriť!Ako ďalej?

    Odpovedať
  106. 106

    Arpad Hudec

    Mam vyrobeny dvojkolesovy prives z tovarensky vyrobeneho rozmetadla priemyselnych hnojiv.
    Elektricka sustava-osvetlenie, funguje. Brzdovy system nefunkcny.Moja otazka:za akych podmienok
    mozem pouzivat tento prives na miestnych komunikaciach alebo na cestach III.triedy.
    Dakujem za odpoved. Hudec Arpad .

    Odpovedať
  107. 107

    patork

    prihlasenie multicary M22, takze 9.10. podana ziadost na DI(ziadost stiahnutu s tejto stranky zobrali len ako prilohu)3x foto(dal som 4 vytlacene naA)33e kolky,minuly piatok som mal telefonat z DI pridte si po C-kovu znacku,dnes som bol po znacku,islo to rychlo a bez problemov,k znacke vydane osvedcenie kde je napisany typ(znacka)predpokladana trasa a cas pouzivania a foky vozidla.Podpisoval som poucenie kde boli 3body(uz si nepametam presne co tam bolo)no v poslednom bode stalo ze je moznost uzatvoreni si PZP k tomuto vozidlu.na moju otazku ci to nie je povinne mat uzatvorene poistenie odpoved bola: ze nie,ale je dobre ho mat(aj tak som ho chcel uzatvorit)moja dalsia otazka ze co po tych 3 rokoch,odpoved:hmm to este nikto nevie,mozno pride nova vlada zakony sa mozu zmenit ved viete…takze pokoj(dufam )na 3 roky a potom sa uvidi.Tolko moje skusenosti a poznatky s prihlasovanim na C-kove znacky

    Odpovedať
    1. 107.1

      Jano

      Zdravim patork.Prejdem rovno k veci: mam Ladu Nivu bez spz, motor diesel, v predu ram na nom svetla..U nas na DI mi povedali, ze s tym sa este nestretli a C-ckove SPZ mi nedaju lebo nevedia ci ich mozu vydat na taky stroj 😀 .Nevedeli by sme sa nejako dohodnut aby si mi to prihlasil u vas? Poplatky (kolky) by som samozrejme zaplatil a plus nieco navyse pre teba. Nejako by sme sa urcite dohodli. Kontaktuj ma na email : jan.pastyr@gmail.com
      Dakujem.

      Odpovedať
    2. 107.2

      Mirka

      Dobry den ja som chcela dnes prihlasit multicaru M22 a bolo mi povedane ze sa to neda. Neviete mi poradit ako mam dalej postupuvat.Dakuje

      Odpovedať
  108. 108

    Erik

    neviete niekto či sa tie C-éčkové tabuľky dajú dať na štvorkolku ? dakujem

    Odpovedať
    1. 108.1

      mixal

      to by aj mna zaujimalo ci sa to bude dat aj na stvorkolku? budem ju pouzivat ako traktorik.. odvoz travy prevoz nejakeho materialu…

      Odpovedať
      1. 108.1.1

        Stefan

        Dobry den. Aj mna zaujima ci je mozne na c-ckove znacky prihlasit stvorkolku. Vie to niekto?

  109. 109

    Patrik

    zdravim ,neviete niekto či sa dá prihlásiť aj auto na špz typu C zelene? pretože jedny mi hovoria že sa to nedá ale na druhej strane som videl na osobným automobile Cečkove zn.zelene.tak teras som není v obraze

    Odpovedať
  110. 110

    peter

    zasa oklamali ludi zo zacitku davali po 1 c znacke na traktory a teraz uz po 2 aby zasa zodreli ludi z penazi

    Odpovedať
    1. 110.1

      Anonym

      Blbosť dávajú len 1 značku ( mám ju od minulého týždňa).

      Odpovedať
  111. 111

    lubo

    čo je na tom pravdy že zrušili c značky na v3s? diky.

    Odpovedať
    1. 111.1

      Rado

      neviem ale prave som volal s kamosom a ten mi vravel ze jeho kamarata zastavili na v3s a zdrbali ho ze na tovarenske auto nie je tato znacka platna.takze na jednej strane inspektorat znacku vydal a na druhej strane policajti ju zakázali.

      Odpovedať
  112. 112

    imro

    chcel by som vediet ako je to s dvojkolesovim malotraktorom s robenou vleckou .kto vie nech napise

    Odpovedať
  113. 113

    Ján

    Jak je to s autami FORD transit – valník. Dajú sa prihlasiť na c značky.

    Odpovedať
  114. 114

    Ondrej Katreniak

    dobrí den mam otazku mam prerobený zetor 25 dal som don motor s iveco daily dysel mozem dostat nan c-kovu znacku dakujem

    Odpovedať
  115. 115

    slavo

    Ked treba na malotraktor vodicak T tak na kieho Boha som ho dal na C cisla?

    Odpovedať
    1. 115.1

      jan

      T alebo B , aj na výnimku na cestu 2.triedy ja mám B

      Odpovedať
  116. 116

    Michal

    Ondrej kludne prihlasis Zetor 25 s inym motorom.Ja som prihlasil Zetor 25 aj s orginalnym motorom.

    Odpovedať
    1. 116.1

      Janci

      Michal a nemal si ziadny problem prihlasit Zetor 25 s org motorom.myslis ze by to slo aj zo Zetorom 50 bez problemov?

      Odpovedať
  117. 117

    jozef

    Mozem prihlasit Zetor 3011 tovarenskej vyroby na c. znacky?

    Odpovedať
  118. 118

    ado

    chcel by som sa opitat ci sa da prihlasit škoda 30 na zelene cisla ??

    Odpovedať
  119. 119

    Peter

    Môžem prihlasiť multicaru m25 tovarenskej výroby na c. značky

    Odpovedať
  120. 120

    tibor

    pri prihlaseni na Ceckove znacky je nutne mat aj poistku ?

    Odpovedať
    1. 120.1

      Majo

      tibor netreba ale bolo by vhodne( pri začinení dopravnej nehody )

      Odpovedať
  121. 121

    kajo

    dobry vecer,chcel by som sa opytat prihlasil som si na C cislo super 5O ako uplne v pohode ale teraz mi jedny hovoria ze potrebujem T iny ze staci B.A ak treba T preco ma nikto neupozornil ked som to prihlasoval a ak na poskladany z trabantu staci B a ma C cislo tak aj na supra ked dali C cislo by malo stacit B vodicak nie?Dakujem tomu kto mi toto vysvetli

    Odpovedať
  122. 122

    Majo

    Dobrý Večer, oznamujem Vám že vozidlo Multicar M25 sa na C-ečkové značky nedá prihlásiť…. to platí aj pre Teru,štvorkolky, V3s(dá sa prihlásiť len vojenská V3s).

    Ďakujem za prečítanie…..

    Odpovedať
    1. 122.1

      EddieSB

      No neviem, u nás má jeden prihlásenú na C-čkové značky obyčajnú Tatru 815

      Odpovedať
  123. 123

    Matej

    chcel by som sa opítať , mám misubishi pajero neprihlásené a že či by sa dalo tiež na tie céčkové značky prihlásiť. vzadu sú vyhádzané sedačky stačí to? Ďakujem..

    Odpovedať
  124. 124

    Peťo

    Nestačí!!!!

    Odpovedať
    1. 124.1

      Matej

      aha a čo by si odporučil akú úpravu aby sa to dalo prihlásiť?

      Odpovedať
      1. 124.1.1

        Rado

        skus namontovat do predu navijak a do zadu provizorny zaves na malu vlecku. a nahlasis ze to pouzivas na zvazanie a priblizovanie dreva 😀

  125. 125

    stevo

    Prosim ako je to s VARI + vlecka (original)
    da sa to dako zlegalizovat aby som mohol stym na cesty ?
    byvam v casti obce ktora je ohranicena cestou 1 a 2 triedy
    ak chcem ist do dediny musim ist po nich aj ked len cca 50m

    a este otazka aku skupinu musim mat na vodicaku staci B-cko ?
    alebo treba T ?

    Dakujem

    Odpovedať
  126. 126

    milan

    Da sa prihlasiť na C špz aj štvorkolka?

    Odpovedať
  127. 127

    tomas

    Myslím že majú v tom ešte mierny bordel a niesu hlavne jednotne D I a platí aký kraj taký mrav ,napr. Videl som na c značkách pajero,stvorkolku,v3S A V pohode im to prešlo ale v inom okrese by s tým nemali šancu

    Odpovedať
  128. 128

    Stany

    Je to prvý ústretový krok K občanom.. Po roku 1989 pre občanov. Ktorý chcú pracovať A
    obrabat zem slovenskú..Evidenciu ŠPZ by malo vydávať Ten každé OcÚ V SR,pod kto vlastní komunikácie..A to iba súhlasom obce.podmienkou by mala byť najnutnejšia spôsobilosť(smerovky,brzdy)A dosť

    Odpovedať
    1. 128.1

      Andy

      Da sa pouzit C-SPZ na polno.cinnosst aj rybarske cesty?

      Odpovedať
    2. 128.2

      Anonym

      uplne stebou suhlasim obecne komunikacie spravuju obce a nemali by tam ani policajti zarabat na chudobe

      Odpovedať
  129. 129

    Romann

    Zdravím, chcel by som sa Vás spýtať, chcem prihlásiť auto na C-ka
    v žiadosti je v prilohach priložiť doklad o zaplatení poistky
    Chcem sa spýtať ako je to s poisťovnou či najskôr treba obehnuť poisťovnu ked neviem ešte ake číslo mi bude priradene?
    Vopred ďakujem za odpoveď

    Odpovedať
  130. 130

    Miso

    Čaute. Ja mam doma robeny traktor (motor je multicar 22) aj s vlečkou. Chcel by som vediet ci mi stači C čislo len na traktor alebo musim mať aj na vlečku. Vlečka je dosť velka tak 2 prm dreva, trojstanny sklapac. Dik za radu.

    Odpovedať
  131. 131
    Marcel Janco

    Marcel Janco

    Doplnenie informácií o potrebe vodičského oprávnenia na podomácky vyrobené traktory.

    Odpovedať
  132. 132

    Ludo

    Zdravým,chcem sa spytat ci je potrebne mat C-čkové značky aj na podomacky vyrobenej dvojkolesovej vlečky.Dakujem za odpoved.

    Odpovedať
  133. 133

    Andrej

    DObry kupil som si stvorkolku Can Am 400 bez papierov da sa prihlasit ako pracovny stroj na spz ?? ako mam postupovat a kde sa vlastne mozem pohybovat na takychto znackach ??, poradte do tohto som laik aj ked sa premiestnujem na nej len s jednej dediny do druhej ale je to cez mesto tak aby ma nez****li … ……..

    Odpovedať
  134. 134

    jajo

    Zdravim aka vysoka je poistka pri prihlasovani takehoto vozidla?

    Odpovedať
    1. 134.1

      M.

      Držitelia vozidiel typu „C“ musia uzatvoriť povinné zmluvné poistenie. Na rozdiel od bežného je však výška poistného stanovená pevnou a jednotnou sumou 25 €. Poisťovne majú pre tieto vozidlá samostatnú kategóriu. Nie je preto možné zohľadňovať zľavy či naopak prirážky, ktoré vyplývajú z veku držiteľa, výkonu motora či okresu evidencie. Niektoré poisťovne však ponúkajú vyššie poistné krytie, pri ktorom je samozrejme jednotné poistné vyššie.

      Odpovedať
  135. 135

    Miroslav

    Dobry den! Som majitelom jednonapravovej dvojkolesovej vlecky s oznacenim C,ktoru pouzivam za traktor s riadnym evidencnym cislom. C tabulka povoluje jazdu po cestach III. triedy a miestnych komunikaciach. Pri vychadzani na miestnu komunikaciu vychadzam na jednosmerku a domou sa musim vratit po ceste II. triedy, krora je takisto v obci. Bol som kontrolovany a upozorneny prislusnikom policie, ze porusujem zakon. Tak ako to je? Dakujem za odpoved.

    Odpovedať
    1. 135.1

      M.

      Na cestách I. a II. triedy, alebo za zníženej viditeľnosti sa môžu prevádzkovať vozidlá s C-čkovou ŠPZ na základe výnimky, ktorú udelí krajský (obvodný) úrad na vymedzený čas a konkrétnu trasu vozidla.

      Odpovedať
    2. 135.2

      Anonym

      Mali by ste si od nich vyziadat povolenie na prejazd v presnom case a na presnom mieste

      Odpovedať
  136. 136

    jano

    Dobry den, v prílohe ziadosti uvedene fotografie – ale rozmer / 12×13 cm …./ a farba / farebna, ciernobiela/ neni definované. dakuejem za odpoved

    Odpovedať
  137. 137

    Joži

    Ahojte už fakt neviem ako je to s prihlásením vyradených typizovaných vozidiel / tatra, V3S a pod./ na „C“-čkovú ŠPZ. Vraj v niektorých okresoch stačí zmeniť farbu vozidla a už sa považuje za domácky „vyrobený traktor“. Napr. Zetor 7211 originál červenej farby stačí natrieť na zeleno a nieje s udelením „C“ značky žiadny problém.

    Odpovedať
  138. 138

    Gorgo

    Dobrý deň
    Poprosím Vás o radu ohľadom prihlásenia JCBčka na C-značku.Je to možné?Vela ich vidím behať po cestách.Ked som sa informoval na stk či je to možné,mi bolo oznámené že nie.Kde je potom pravda?
    Ďakujem

    Odpovedať
  139. 139

    jakub

    Dobry den prosim vas da sa prihlasit stvorkolka takto na c znacku ???

    Odpovedať
  140. 140

    Anonym

    perfektom stave mam suzuki samuraj bez papiera mozem nato vybavit nieke papiere . kvoli rybarstvo drzim,, frico – –

    Odpovedať
  141. 141

    Anonym

    Dobrý deň chcem sa opýtať,čí sa dá štvorkolka prihlásiť na C špz ktorú používam na prácu v lese?

    Odpovedať
  142. 142

    JAN

    Dobry večer 🙂 mam poskladany suzuki samurai … chcel by som sa opytat či sa da prihlasit na C-čečkovu SPŽ ? za skoru odpoved vam vopred dakujem

    Odpovedať
    1. 142.1

      M.

      jasne, ak je to poskladaný samuraj s nejakými doma porobenými doplnkami tak by nemal byť problém

      Odpovedať
  143. 143

    roman

    zdravim chcel by som sa spytat od kolkych rokov mozem chodit po dedine na malotraktore (paroháči) alebo potrebujem mat vodický? …dakujem za odpoved

    Odpovedať
    1. 143.1

      Anonym

      treba vodičák skupiny T a teda 17 a viac rokov

      Odpovedať
  144. 144

    Gregor

    Chcel by som sa spýtať, či sa na základe tohto zákona bude dať prihlásiť aj Multicar M 22?

    Odpovedať
    1. 144.1

      M.

      jednoznačne treba T keďže sa jedná o kolesový traktor

      Odpovedať
  145. 145

    Jozef

    Zdravim,prosim vas vie tu niekto zodpovedne povedat ci na Kubotu GL260 treba vodicak T,alebo staci B-čko?Dakujem za odpoved.

    Odpovedať
  146. 146

    lukas

    Takže presne dnes som si chcel vybaviť tieto „C“ čkové značky. Je to možné iba na traktory a tiež aj na V3S. Ja som ich konkrétne chcel na JEEP ale to nie je možné rovnako ako aj na štvorkolky. Takže Jeepy a štvorkolky na tieto ŠPZ nie je možné prihlásiť ( bohužial ) 🙁

    Odpovedať
  147. 147

    Marcel

    Tak by ma zaujimalo ci by sa dalo taketo cislo priradit trebars aj na stvorkolku bez papierov. Ked mam napriklad len kupno predajnu zmluvu z poslednym majitelom.

    Odpovedať
    1. 147.1
  148. 148

    Marek

    Prajem pekny den, mam otazku ohladom stvorkoliek… da sa prihlasit na C znacku?

    Odpovedať

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.