Lajkujte nás na Facebooku

Súvisiace články

52 komentárov

  1. 1

    jozef 1.9 dci 88KW

    Problémy mám s rezonujícím výfukom, nefunkčné podsvietenie displeja, digitalnu klímu sa mi podarilo opraviť zhruba za 150 eur. Inak Laguna zatiaľ funguje, len spotreba by mohla byť menšia.

    Odpovedať
  2. 2

    Anonym

    auto bez akychkolvek problemov, kupil som si variantu 2,2 dCi kombi. Jedine ma sere rezonujuci vyfuk ako aj jozef hovoril, ale u mna sa to vyskytuje vzdy len po nastartovani a pri minusovych teplotach

    Odpovedať
    1. 2.1

      Peter

      Žiadny problém? Tomu hádam ani sám neveríš čo za sprostosť si napísal.
      Ja som Lagunu 2,2 dCi 2002 kúpil ako jazdenku zo serviskou a poctivými 140 000 km v plnej výbave. Samozrejme, pri kúpe všetko fungovalo tak ako malo, ale čo nastalo potom…….

      Po chvíľke jazdenia sa mi upálil piest, zatavil ventil, zničilo sa sedlo ventilu na hlave a praskol vačkový hriadeľ. Samozrejme nasledovala oprava a chviľku po nej zas praskla hlava a prestala fungovať vodná pumpa.
      Všetko? Ani zďaleka… pokračujeme ďalej.
      Prestalo fungovať nakláňanie xenónov, osvetlenie palubovky, odišlo trafo na xenony, výmena tyčiek stabilizátora, výmena gufier na vačkách, výmena serva a turba. Klíma funguje svojim životom kvôli snímaču teploty, ktorý asi pre istotu nefunguje.
      Perlička nakoniec…
      Prelomilo sa uloženie tlmičov, tým pádom tlmič vystrelil, treskol zo spodu do kapoty a vyrazil ju z pántov.

      Suma sumárum, za opravy som zaplatil viac ako za auto, ďakujem ale už viac nikdy.

      Odpovedať
      1. 2.1.1

        leo7123

        iba úpný debil by si kúpil lagúnu.blahoželám a ešte moj švagor ha ha ha…

      2. Marek

        skor by som povedal ze len debil si kupi renaulta, 😀 viem o com pisem a do toho isteho hovna 2x nestupim

  3. 3

    johny

    Mal som tu moznost vlastnit Renault Lagunu 2,2 dci r.v.2003 a od tej dobi nemozem Renault ani citit. Nezabudnem na slova ktore mi v roku 2007 povedal chlapik v servise ked som obdivival jeho Lagunu 2,2dci. „Ak nechces problemi nekupuj si Renault“ Bral som to z usmevom a o rok som kupil aj ja Renault Lagunu 2,2dci.A o par dni to vsetko zacalo Turbom,klasika. O.K. beriem odchhadza pri cca 130000km 1200e. Dalej Nasledoval motor. komplet Go 2800e. Ako by to nestacilo stale nake drobnosti Servoriadenie 450e,alternator 550e,xeoni,zsdne dvere nezatvarala,ovladanie klimi a mnoho dalsich prkotin ktore radsej nepisem,lebo by so pri tom zabil minimalne desat min. Cena oprav doposial 6350e. Ak mozem niekomu dobre poradit Nekupujte si Renault Lagunu.

    Odpovedať
  4. 4

    jimmy

    Z lagunnkou úplne spokojný mám ju od 164 000km a má 190 000km a zatial len alternátor ktoreho výmena ma stála 10€ a on samotný 40€ myslím že na 26 000 km celkom dobre + menil som stierace lebo my ich niekto ukradol.

    Odpovedať
  5. 5

    Zolky

    Radsej budem jazdit na Trabante ako na Renaulte, a to myslim kazdy model, nielen Lagunu.

    Odpovedať
    1. 5.1

      Ivan

      Taketo kometare milujem…..asi jazdis iba na kolieskovych korculiach…… a tvoj vek cca 14 rokov…

      Odpovedať
      1. 5.1.1

        Zolky

        Ivan aby som Ta ubezpecil. Jazdit som zacal na Skode 120L, neskor na Fabii a teraz mam Octaviu a poviem Ti (aj ked ma majitelia Renaultov budu preklinat), Renault ani zdaleka, zdoraznujem: ani zdaleka sa nechyta nielen na VW koncern, ale na ziadny iny.

        Mam velmi dobre skusenosti s Renaultom neboj nic. Uz som vyskusal zopar. Pozri bazare a zistis coho je tam najviac. No preco asi? Skoro nove auto kupis za par supov, lebo ho nikto nechce.

        Mne je jedno co si o mne myslis a vobec ma to nezaujima, ale nic to na mojom nazore nemeni 🙂 pekny den prajem.

        PS: mam 24

      2. jozef

        mam lagunu II v plnej vybave a najazdil som na nej 150 tis jazdim po celej europe nemeco rak belg a pod spotreba pri plnom aute cize 4 plus batozina 5,8 litra nafty pri 150 km za hod nieco hovori .nevrav takto na renaut .lebo ako vidim po dialnici co stoja auta a blikaju nie je to len a len renaut ak jazdis tak si to vsimaj .a posledna veta pre teba .kup si take auto co nema servis ,ak take auto je co nepotrebuje servis hned si ho kupim ,tot vse .pekny den

      3. Jozef Jurisa

        Také auto čo nepotrebuje servis je Deavoo Espero.
        Mám 1,5 16v má 190 tis km nikde ma nenechalo vždy som došiel do ciela.
        Servis si robím sám ako niekedy na škodovke. Menim olej filtre platničky.žiarovky.Vymenil som druhý diel výfuku. Len rozvody som si dal vymeniť v garážovej firme. Auto pohodlné, velké, tiché. Každý rok si ošmirglujem prahy od chytajúcej hrdze a zastriekam orginál farbou ani nepoznať.Jazdím totiš každý deň v zime po nasolenej ceste. Spotreba na dialnici pri 130 km/h 7,5 L pri 100km/h 5,3 L Náklady skoro žiadne len na benzín. Zhrozil som sa keď čítam aké závady majú mnohé špičkové značky.
        Nebojte sa Kórejských áut.

      4. Marcus

        Zolky- VW je jedna odporná firma, ktorá nevie nič vymyslieť a len kopíruje…Vedie ju akcionár, nie z cieľom techn. pokrou ,ale zarobiť..Dať do Lamborghini Galardo zámky z Fabie, tak to je umenie..250 000,- € a zámky z Fabie, to dokáže iba fauw groupe…(rovnako Bentley a navigácia z Passatu). Otázka znie- čo potom dáva VW do VW, Sˇkoda ak si robí prdel z milionárov ??? …

      5. Robo

        24 je v tomto prípade navlas rovnaké ako 14…

  6. 6

    tomas

    Ahoj mam renolt lagunu 1.8 16v 2001r.v a uz som na nervy sneho je to benzin a v zime je vsetko ok ale cez leto mi zasvieti kontrolka zhavenia ako pri dizlovom motori ak nastartujem tak sa otacky motora dvyhnu na 2 000 bez toho aby som pridaval plin a plin vobec nereaguje vie mi niekto poradit co stym moze bit?

    Odpovedať
    1. 6.1

      Jano

      Ahoj, tento problém som mal už 2x. Odstránili mi ho nakoniec v Brunovciach, kde sa špecializujú na elektroniku zablokovaním nejakej funkcie. Predtým mi v značkovom servise vymenili škrtiacu klapku, tvrdili že po 120000 km sa to u Laguny stáva. Mám ten istý typ ako ty aj r.v. ďalšia špec. porucha sa mi vyskytla v decembri 2011. Motor zmenil zvuk, vypadol a nadal sa naštartovať. Zavolal som odťahovku, do servisu, kde zistili že sa roztrhol remeň na alternátore. ten rotrkol remeň rozvodov, zohli sa ventili a odporúčali mi zohnať ojazdený motor na výmenu. Nakoniec to opravili a vyšlo ma to na kamárátsku cenu 1400 eur. Drobné problémy ako podsietenie klimatizácie a pod. už ani nerátam
      Jano

      Odpovedať
    2. 6.2

      Anonym

      to je jaky transformer na diesel

      Odpovedať
  7. 7

    Rada

    Ahojte.My mame Lagunu 1.8 16V 2001r.v a da sa povedat,ze sme s nou spokojny,kupili sme si ju ojazdenu.Menili sme na nej len skrtiacu klapku a pruzinu na prednom tlmici.Este si ju par rokov vychutname a potom uz asi Renaulta nie.Poskulujeme po Skode Octavia alebo Hyundai i30.

    Odpovedať
    1. 7.1

      Anonym

      Taktiež mam Lagunu 1.8 benzín už 8 rok a má najazdené cez 120000 km zatiaľ bez problémov. Všetky komponenty sú ešte originálne okrem spodných guľových čapov na prednej náprave.
      Ale vzhľadom na naše cesty považujem toto skorej za spotrebný materiál, ktorý treba meniť každých 60000 km, pretože vo Francúzsku sú cesty bez výmoľov a jám. Napokon francúzi to auto robili pre seba a nie pre nás na naše tankodromy. Inak som skutočne spokojný.
      V budúcnosti budem rád, keď sa podarí sa mi kúpiť aspoň tak priestorné a mäkké plavné auto, vhodné na dlhé cesty (nie na závodenie), ako je moja terajšia Laguna.

      Odpovedať
  8. 8

    Daniel

    Ahojte vsetci co mate Renault Laguna 1.9 Dci 88KW. Mam Lagunu uz 5 rokov a kupil som ju ako 4 rocnu. Mala najazdenych 86000km v roku 2007 a pred rokom som zistil v Servise Renault ze v roku 2006 pri poslednej kontrole v Taliansku mala najazdenych 112000 km. Mala stiahnute kilometre neviem kolko ale dost. Teraz mam najazdenych 180000 km, tak ze uz ma cez 200000km ani nechcem vediet kolko bolo stiahnute. Co sa tyka elektroniky je to vsetko na hovno. Nefunguje mi zamykanie jednych dverí, zamykam ich rucne. Vodicove okno nefunguje, uz dva krat som kupoval sistem na stahovanie okna ktory stal 120€. Podsvietenie klimy nefunguje uz do kedy som ju kupil. Pocut kazdu jamu na ceste a stale munim stabilizatory. Ale pozor a to musim tri krat zaklopat po motorickej stranke sa nemozem na nic stazovat. Motor ide ako hodinky sice zere 6,5l ale ide super a co sa mi paci na Lagune a co uz v ziadnom aute nezazijem je to pohodlie za volantom. Robim 10 hodinove jazdy a to pohodlie ako vo fotelke. Ale v najblizsej dobe ho idem vymenit a Renaulta uz nie. Chcem SAAB 9-3 2008 tak uvidime

    Odpovedať
  9. 9

    vlado

    ahojte chcem sa opitat mam renault lagunu 1,8 16v jazdim nou asi 2 roky bez problemu vcera rano som siel do prace a zabudol som zavriet stresne okno a dost prsalo ked som dosiel na parkovicko v aute bolo dost vodi sadol som do auta pichol som kartu dnu a nic vobej nestartoval ziadnna reakcia ani ciknutie startra , brzdne svetlo nesvieti, neda sa ani zamknut smerovky nefunguju , ale ked vlozim kartu do citacky balubka sa rosvieti radadio zapne stretavacie svetla funguju aj siber poradi niekto co sa vtom vizna ja si mislim ci ho nezablokovalo pri nejakom skrate a treba odblokovat kartu v renaut servic ci nieco take vopred dakujem

    Odpovedať
  10. 10

    michal

    skus skontrolovat poistky

    Odpovedať
  11. 11

    michal

    ma niekto manual na zadne dvere tiež sa mi nezatvaraju musim mechanicky ak to nepojde tak ich rozoberem sam bez manualu

    Odpovedať
  12. 12

    milan

    vie niekto zohnať motor na lagunu 1,9 Dci 88kw a v akej cene

    Odpovedať
  13. 13

    Mišo

    Zdravím, mám lagúnu 1.8 16V benzin… Pomaly mi začína všetko odchádzať a najnovšie mám problém so štartovaním. Väčšinou štartujem na 5/6 krát. Keď je teplo a vonku sucho, tak na druhý. Viem určite, že problém je s elektrikou, ale neviem čo presne…
    Nevie mi prosím vás niekto s tým pomôcť???
    Vďaka

    Odpovedať
  14. 14

    Peter

    Tak ja som mal lagunu skoro 2 roky, r.v.2001 mal som najazdených zhruba asi okolo 40 tisíc km, a nemal som s tým absolútne žiadny problém. Myslím si, že každý kto tu nadáva na Renault, tak to je človek čo sa nevie starať o auto, a nevie asi jazdiť. Na každom aute sa môže všetko kaziť, keď je zlý majiteľ si myslím…

    Odpovedať
    1. 14.1

      Robo

      Štýl jazdy a starostlivosť o auto je dôležitá, ale skoro všetkým vašim komentárom chýba údaj o roku výroby Laguny, na ktorú tak vehementne nadávate. Mám r.v.2006, 1,9dCi 96kW a nad vašimi nadávkami ako sa všetko kazí sa len pousmievam… Mám najazdených reálne 200000 km, tlmiče pôvodné, turbo pôvodné, elektronika bezchybná, …čo sa to ešte kazí? Najväčší kritici sú chlapci v puberte (do 25, niektorí až do 30) a vykrikujú, koľko už vystriedali áut a že Renaulty sú najhoršie. ha, ha, ha

      Odpovedať
      1. 14.1.1

        Jano

        Mam 2003 1.9 dci. Najazdené ma 240.000km. A poruchovosť je tiez minimálna. Tlmiče som menil teraz 5000km dozadu, turbo povodne, elektronika bez problémov. Kotúče predné sú este sériové. Na aute som ja najazdil 160.000km. Mal som problém s klímou, zoxidoval jeden kábel, prepajkoval sa a funguje ďalej.
        Tak ako píše hore, dôležitý je štýl jazdy a starostlivosť o auto. Každé auto sa kazí.

  15. 15

    Jakub

    Aj ja mám Lagunu, 1.9dci 88kw ročník 2002.. a mám aj Octaviu z roku 2002 1.9tdi 81kw… Tak a idem komentovať: Od Laguny ma všetci odhovárali, že kupujem zlé a velmi kazivé auto. Kupoval som ho ke´d malo najazdených 180 000km, teraz mám 282 000 a menil som na nej jednu trisku a turbo. Inak nič. Jar, leto, jedeň, zima, ťuknem do gombíka auto naštartuje a ide ako hodinky.. A čo Oktávia? Hotová katastrofa, neviem sa jej zbaviť!!! 2krát vymenené turno a auto má najazdených 200 000km k tomu alternátor, posraté xenóny a o riadení ani nehovorím. A TOP k tomu všetkému je HRDZA pod blatníkmi a na zadných dverách… 🙂 to je moja skúsenosť 🙂

    Odpovedať
  16. 16

    Jozef

    Caute.Mam renault lagunu.Nefunguju mi snimace tlaku v dvoch kolesach.Chcem ich vypnut.Niekto mi hovoril,ze sa to da vypnut.Neviete ako?musim ist len do renaultu?Inac ja tiez nie som spokojny s autom.Tiez som uz zaplatil vela za opravy.Vdaka.

    Odpovedať
  17. 17

    stano

    Zdravím Všetkých zúčastnených. Pozorne som si prečítal túto stránku, vrátane Vašich skúseností.
    Uvažujem totiž nad kúpou nejakého auta a ak Renault, tak som chcel práve tento model,lebo sa mi páči a sedí mi aj čo sa jeho priestoru vo vnútri týka.
    Ako však čítam, má to naozaj rôzne „mouchy“, čo sa síce pri kope elektroniky dá očakávať. Ale predsa… Doposiaľ som mal Mitsubishi Carisma 1.8 GDI – priamy vstrek benzínu. A práve kvôli poruche na tomto systéme som ostal visieť. Náklady na jeho spojazdnenie prevyšujú cenu celého auta.
    Tak poraďte. Oplatí sa kúpiť nejakú Lagúnu ? OD 2OO3 r.v. Vy máte predsa len s týmto modelom skúsenosť. Ďakujem.

    Odpovedať
    1. 17.1

      Robo

      Od r. 2006 – najlepšie 2,0dCi, má reťazový rozvod, nie remeňom… ak si ešte nekúpil, o staršom ročníku nerozmýšľaj!

      Odpovedať
  18. 18

    MJ

    Zdravím, ak Lagunu II, tak skôr by som sa obzeral po modernizovanej verzii (2005 a viac) nazvanej laguna II phase 2. Kvalita a spoľahlivosť sa oproti predfaceliftovanému modelu podstatne zlepšila. Motory jednoznačne 1,6 16 V, 2,0 Turbo alebo ak diesel tak 2,0 dCi.

    Odpovedať
  19. 19

    pucox

    Ja mam Lagunku 1.6 16v 2001,kupil som ju mala 80 000km pri 100 tis som dal namontovat sekvencny Lpg+primazavanie ventilov,mal som pokazenu kartu,skrtiacu klapku,snimac klukoveho hriadela,silentbloky na zad. naprave,central,stahovacky v zadu vzdy som si na forach nastudoval ako to mam opravit. Teraz mam 175 tis idem menit 2x rozvody. Spotreba 8L plynu v lete v zime o liter viac.Je to velmi pohodlne avetko mam ho 6 rokov. Som spokojny.

    Odpovedať
  20. 20

    Radek

    Já mám Lagunu 1,8 16V r.v.2002 naj 169tis a mám problém se startováním,ráno chytne na otočení,ale pak další nic moc dýl točí pak se začne chytat na tři a během chvilky se to srovná,otačky drží v pohodě auto jezdí normálně až na ty teplé starty,měněny svíčky,cívky,lambda a nic.Diagnostika nic neukazuje vše OK. Nevíte někdo radu? Moooooooc díky.

    Odpovedať
  21. 21

    peter

    dobrý den, po prečítaní tunajších článkov som sa rozhodol, že vám tu niečo napíšem. Páni dnes je všetko o peniazoch a kšefte tak sa neni čo diviť, že jednu súčiastku najdete vo viacerých autách .Je to otázka peňazí máte predstavu koľko stojí vývoj ?To všetko sa premietne do konečnej ceny auta tak sa na jednej podvozkovej skupine postavia 2až 3 modely je to časté. robia to viaceré automobilky, kvalita to je tiež otázka peňazí. každý kto robí z autami vám povie zlaté autá 90tých. rokou dnes sú to jednorázovky bohužiaľ . Mal som R5. zlaté auto, to jazdilo stále a stále jazdí aj ked už ich je veľmi málo bol to rok výroby 1986!dnešné autá za 20rokou už jazdiť nebudú .Z dnešnej produkcie by som si renaulta isto nekúpil. Každé auto má svoje muchy väčšie , alebo menšie bud je to hit alebo prepadák .

    Odpovedať
  22. 22

    Michal

    Zdravim, mam zaujem kupit lagunu rocnik 2005 najazdenych neakych 150000km,1.9dci,
    lenze podla komentarov neviem co si mam mysliet, auto vyzera celkom dobre, tak poradte nieco 🙂

    Odpovedať
  23. 23

    varga088

    Mame Lagunu od roku 2006, 1.9dci 88kw 2002ka. Vtedy mala najazdenych 170tis. km… teraz ma uz 308 000km, auto bez poruchy! Iba vymenene turbo, ale myslim ze to je normalna vec. Sme maximalne spokojny a ked budeme kupovat dalsie auto, urcite to bude Laguna 🙂

    Odpovedať
  24. 24

    Bohus

    Zdravim priaznivcou aj nepriaznivcou Renaultu.
    Mam Lagunu II, 2002, 88kw, vybava Initiale. Kupoval som ju ako 3-rocnu-90 000km :-). Auto v tej dobe luxus za 330 000 Sk, najvysia vybava co Renault pchal do tohto modelu. Na druhy den po kupe som menil snimac vahy vzduchu-3000Sk. Este stale som to auto strasne chcel, tak som jasne, dal vymenit rozvody,olej,filtre. Mesiac na to prestal svietit jeden xenon-2700Sk, jasne, ze po vymene maju xenony rozny odtien. Neskor vymena prevodovky, turba, intercooler,spojkoveho loziska. Neratam normalne vymeny opotrebovanych suciastok ako capy, tycky, kotuce, loziska, ktore maju velmi nizku zivotnost. A to tam mozes strkat original suciastky. Auto mam stale pojazdne, alebo teda udrziavam ho ako mozem pojazdne – vsetko sa odvyja od financnej situacii. Vsetko co sa popisuje v clanku hore sa mi bud prejevilo, alebo stalo. Momentalny stav: nefukcne cuvacie senzory, nefukcny senzor tlaku v pneu, nefunkcne stahovanie okien (predne uz po vymene), nefunkcne karty, nefukcne vyhrievanie sedadiel, poruchove ovladanie sedadiel, nefunkcne podsvietenie klimy, odlepeny tapacir na streche, poruchove ovladanie stresneho okna … Tak ako sa hovori, ze Alfa Romeo sa kupuje srdcom, tak Laguna len pod vplivom alkoholu, alebo inych navykovych latok. Uz ju zoderiem a mam ponaucenie, co viac chciet 🙂
    Urcite nekupovat ojazdene auto z prvo-vyroby modelovej rady. V priebehu vyroby modelu sa neustale inovuje a zlepsuje sa kvalita. Na znacke nezalezi, uvedmme si, ze to je spotrebny artikel s 5 rocnou zivotnostou. Pracujem v automotive 🙂 a nestacim sa cudovat. Vyrabame pre VW koncern, Hyundai, Eaton, ZF, Getrag … Kto vie o com pisem da mi za pravdu.
    Co mi pomohlo pri tychto nutnych opravach je stranka na autodiely http://www.autodielyshop.sk dobre ceny aj vyber. 🙂 Zatiaaaaaal

    Odpovedať
  25. 25

    Kubo088

    Mam Lagunu 1.9dci 88kw 2002ka… kupoval som ju ako 5 rocnu, mala najazdenych 186 000km… Vybava Expresion, uüplne mi to staci. Na aute som menil pri 230 000km turbo a pochopitelne casti napravy, co si myslim ze je bezna vec. Dnes mam 316 000km, auticko ide krasne, jedna chybicka: Prestala mi fungovat karta, teda neodomkyna a nezamkyna. Inak maximalna spokojnost a inu znacku si kupit nechcem. Mame este druhe auto v rodine, je to Seat Leon 1.9tdi 81kw, pre mna je to kopa srotu, ktore je viac v servise ako doma a o pohodli a jazdych vlastnostiach ani nehovorim…

    Odpovedať
  26. 26

    Ginkori

    Zdravim mame v rodine Lagunu 2.0 99kw rv. 2007 nefunguje vyhrievanie praveho sedadla. Chcel by som sa spytat ci je oprava narocna ( financne a fyzicky )?

    Odpovedať
  27. 27

    mirec

    Nedalo mi nenapisat,citam kto tu ako nadava na R.lagunu. mam grand rok 2001 na nej mam najazdene 675 tis. km a slape. poviem ze ani servisak pri doplneni klímy neveril. momentalne spoko. samozrejme opravy alter, capy tzake standartne veci. ale inak ani krive slovo nepoviem.

    Odpovedať
  28. 28

    EddieSB

    Máme Lagunu II 1.6 16V, r.v.2002, 79kW, kupovaná z druhej ruky (117 tis. km), momentálne niečo cez 140 tis. km… Taká lemra lemravá lenivá 😀 Ale ináč pri obsadení jednou alebo dvoma osobami pomerne svižné a hlavne fajnové vozenie. Napodiv všetko funguje… väčšinou. Elektronika začala blbnúť len nedávno – občas sa rozsvieti kontrolka airbagu, občas všetky. Ináč 2x menená sťahovačka šoférovho okna (najprv sada laniek a príslušenstva z eBay od Turka, pred týždňom celý systém aj s koľajničkami – z SK e-shopu, a výrobok masívnejší ako originál, tak hádam vydrží), opravená prasknutá sťahovačka pravého zadného okna. Nefunkčná bedrová opierka, vrzgajúce sedadlo šoféra, momentálne je auto v servise s typickým neduhom motorov 1.6 16V – nerovnomerný voľnobeh, cukanie pri akcelerácii, výkonová diera… Rozvody menené pri cca 128 tis. km, taktiež olej, filtre a urobená geometria. Do leta ešte musí vydržať a pôjde na predaj. Možno s inou motorizáciu by ostala doma, ale 79kW a 147Nm je sakra málo na také auto.

    Odpovedať
  29. 29

    jan

    ja mam 1,9dci-88kw hatchback,r.v.2001,lagunu2,a maxim.spokojnost,mam ju 6.rok a nedopustim na nu,vsetko funguje na 100%,podla mmna nadavaju na nu ludia co jazdia co to da-brzda-plyn,davaju nekvalitne diely alebo naftu z druhej ruky-proste tzv.“zle seno“ a to sa samozrejme prejavi na poruchovosti.Raz som sa spalil ked som dal šmejdacke platnicky a tycky stabilizatora a od vtedy kupujem kvalitne ak nie ak originalne nahradne diely a od vtedy si lagunka pradie spokojna a ja viem ze sa mozem na nu spolahnut kedykolvek.Je logicke a normalne ze ked auto jazdi sa aj opotrebuvaju diely,zalezi ako clovek jazdi a sa aj venuje autu,poviete si–auto ma sluzit mne a nie ja jemu–ja vravim — ako sa do hory vola tak sa z nej aj ozyva,takze moja rada znie– STARAJTE SA O AUTKO,DAVAJTE KVALITNE A POKIAL TO BUDE MOZNE ORIGINALNE DIELY A SAMOZREJME KVALITNE PALIVO.Ako kazde auto-je jedno ci nemec,japonec,ci korejec–ci sa vydaril ci nie,,kazde ma svoje za a proti,zalezi na akeho predosleho majitela auta pri kupe jazdenky clovek natrafi,ja trafil na neakeho doktora z rakuska-od tial je moja laguna.

    Odpovedať
    1. 29.1

      petra

      Neviete mi poradit mam renault lagunu 2 1,9dci 81kw rok 2006.vymeneny olej.aj filter cca 2mesiace.pred 3dnami sa mi stalo,ze auto stratilo vykon a ma priserne sicavy zvuk.moze to byt filter pevnych castic alebo vzduchovy filter poradte prosim dakujem

      Odpovedať
      1. 29.1.1

        Tom

        Skontrolujte hadice od turba zrejme nieco prasklo

  30. 30

    banky

    Tak podla toho co som sa docital tak záleží len na tom na aký kus laguni čclovek tarafi a kto ju vlasnil. Ja mam zaujem o 2.2dci 110kw 2003 ale teraz neviem tak poradte. Dik

    Odpovedať
    1. 30.1

      Anonym

      Byt tebou dam radsej od Laguny II ruky prec a o 2.2 dci ani nehovorim, potreboval dobru starostlivost a nemas sancu zistit ci mu bola byvalymi majitelmi dopriata.
      Netreba sa pri kupe auta pozerat len na vstupnu cenu, ale aj nasledne naklady na prevadzku. Z tohto pohladu sa daju kupit omnoho lepsie jazdenky ako je Laguna II.

      Odpovedať
  31. 31

    Stefan

    Zdravím. Mal som lagunu 1.6 benzín rok výr. 2002. Kúpil som ju Z autobazáru mala najazdené okolo 80 000 km. Po týždni mi odišla prevodovka 500€ výmena. Blblá mi karta za ktorú som vycaloval 100 €. Okrem toho sa nič nekazilo ale auto som mal len asi 8 mesiacov. Auto veľmi pohodlné aj keď dosť žralo 10 l priemer. Neskôr som jazdil na passat diesel r.v. 2004 a teraz mondeo diesel 2008. Mám možnosť kúpiť lagúnu 2 r.v. 2007 1.6 benzín V dobrej cene najazdených 70 000 km. To auto sa mi stále páči. Aké sú vaše skúsenosti S lagunou po modernizácii? Oplatí sa do nej ísť? Ide mi konkrétne O model 1.6 benzín. Ďakujem za každú odpoveď. ..

    Odpovedať
  32. 32

    marek

    potreboval by som poradit mam lakcu po fejzlifte 88kw 2005 6 kvalz, ked zaradim stvorku a rozbieham sa tak zacne autom triast. Kolesa to niesu tie som daval vyvazovat. Co by to mohlo byt?

    Odpovedať
  33. 33

    Štefan

    Rád počúvam takýchto expertov čo všetko vedia, ja som kúpil pred dvoma rokmi lagunu 2.O dci, r. v. 2007, jazdenka, mala najazdené 231.000 km, dne má motor 298.000 km, motor beží ako hodinky, klasická údržba výmena oleja a filtrov ako aj ostatných vecí ako aj u iného autá, s vozidlom som spokojný a tento motor odporúčam.

    Odpovedať
    1. 33.1

      slavo

      Pocuvaj ty „expert“,napísem ti to polopate.
      Jedna lastovicka nerobí leto.

      Odpovedať

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.