Lajkujte nás na Facebooku

Súvisiace články

4 komentáre

  1. 1

    Anonym

    Mám Megane sedan 1,4 16V 80 koní. Slúži nám len na rodinné účely, ročne nabeháme tak 15-20 tis. V meste žere okolo 7,2 a mimo mesta nejakých 6. Odišiel mi vrámci záruky len alternátor a ten sa prejavoval kolísaním otáčok. Ďalej mi drnčal výfuk, čosi tam bolo uvoľnené ale to sa neni čomu čudovať na našich cestách. Nepríjemné bolo aj keď mi vyhorela poistka na svetlá. Skrinka s poistkami sa nachádza v kabíne ale v motorovom priestore je ďalšia a tam sú poistky na svetlá a je veľmi ťažko prístupná.

    Odpovedať
  2. 2

    Juraj

    Rád by som vyjadril nesúhlas s hodnotením motora 2.0 liter benzín 99 kW. S týmto atmosferickým štvorválcom mám najazdených cez 100 tisíc km (s 5st manuálom) a nedám na neho dopustiť. Spotreba bola stále medzi 7,5-8 litrov (v Nemecku na dialnici si bral okolo 9 ale pri priemernej rýchlosti 150-160 km/hod.). Má výborný priebeh krútiaceho momentu a tak môžete zaradiť päťku už pri 50 km rýchlosti a motor to bez pocitu podtočenia úplne hravo zvládne. Ak je potrebné predbiehať tak aj s plne obsadeným a naloženým autom tento motor nemal nikdy žiadny problém. Poruchy okrem chybného snímača otáčok kľukového hriadeľa som nemal žiadne. Hovorím o aute, ktoré keď som kupoval, tak už malo cez 100 tisíc km. Keby nebolo tých hlúpych renaulťáckych problémov s elektronikou, tak si ho nechám do dnes. Diesely sa spoľahlivosťou tomuto motoru nemôžu nikdy rovnať. Neviem na základe čoho autor recenzie tento motor neodporúča. Kvôli spotrebe? Tak nech mi ukáže medzi konkurenciou benzínový atmosferický štvorválec (tohoto data výroby), ktorý má diametrálne odlišnú spotrebu….

    Odpovedať
  3. 3

    bingo

    autor trepe kopu nezmyslov,ako snimac vacky,presuvnik a pod…pri zlom snimaci vacky nastartujem bez problemov autor si myli snimace…je tam na to iny snimac a presuvnik vrci len pri starte a nie pri jazde…autor diletant

    Odpovedať
  4. 4

    Zolo

    Zdravim mam 1.6 16v.ked nastartujem motor sa rozbehne ale po par sekundach klesnu otacky a zdochne. Skusim znovu a pridam plyn vyrazim na cestu a auto sa da do poriadku. Co to moze byt?

    Odpovedať

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.