Lajkujte nás na Facebooku

Súvisiace články

4 komentáre

  1. 1

    Tomas

    Dobry den, mozem koniec kabla urceny pre minusovy pol pomahajucej (nabitej) baterie pripojit aj na kostru vozidla ked je kontakt baterie tazko pristupny?

    Odpovedať
    1. 1.1

      MJ

      Je možné pripojiť aj na kostru pomáhajúceho vozidla, ale podľa možností čo najbližšie k miestu alebo na miesto, kde sa pripája mínusový pól autobatérie, až nedochádza zbytočne k iskreniu.

      Odpovedať
  2. 2

    Jose

    Štarty pomocou kabeláže sme mali na vojenskom kurze za dávnejších čias. Myslím si, že by veľa čitateľov uvítalo nejakú fotodokumentáciu, ako a kde (prikladne) chycovať svorky – detajlne. Napriklad ma vždy napadá otázka, kde presne a ako sa dá upevniť svorka kabla (minus) na blok motora pri motore s vybitým akumulátorom, a kde a ako nie…? A aky je to “nutný“ pripad, keď nemožno pripnuť o blok ale len na kolík zaporného článku….a na čo si pritom dávať pozor? V decembri 2015 som zhodou okolností štartoval susedovu fabiu s jeho kabelážou a s jeho druhym autom – octaviou TDI. Postupoval som “primitívne“, pri nenaštartovanej octavii zapojil + s +, – s -, sused naštartoval octaviu, vypol som zaťažujuce spotrebiče i interierove svetla, po 5 sek prvykrat naštartoval. Akumulator bol vraj dvojročný, uplne však vybitý. O dva dni sused vyberal akumulator na dobitie, ale problém je vlhkosť, ktora sa usadza na povrchu akumulatora, pretože nad nim je umiestneny blok s kabelovymi rozvodmi, ktory zadržiava vypary a kedže fabia je odstavena vonku, problem je chronicky.

    Odpovedať
  3. 3

    Jano

    Dobry den.som startoval pomocou kablou pri. Odpojeni. Sa mi dodtkly. Svorky a teras nema ten vikon. Co robit?

    Odpovedať

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.