Lajkujte nás na Facebooku

Súvisiace články

84 komentárov

  1. 1

    ondro

    Pridal by som jednu poznámku.
    Prevodovka u FocusuII 1.6 diesel (neviem, či sa rovnaká používa aj k i ným motorom), má trochu neštandardné zprevodovanie a pri preradzovaní z jednotky do dvojky je potrebné motor vytočiť do vyšších otáčok ako je bežné u iných áut. Ak si nedáte pozor, budete sa čudovať prečo vám motor zhasne.

    Odpovedať
    1. 1.1

      Drahos

      mate take auto? chcem si presne tento automat doviezt 109 konovy. Ak mozte prosim podelte sa o skusenost. Ake je tam zrychlenie? Ide o bezny automat ci CVT?

      dakujem

      Odpovedať
    2. 1.2

      pepe

      Tiez mam 1.6 TDCi a je pravda, ze na Fieste 1.4i (benzin) som sa na jednotke iba pohol a hned zaradil 2-ku. Tu je potrebne ist do vyssich otacok ale nikdy mi nezhasol.

      Odpovedať
    3. 1.3

      Tony

      Presne tak. Hlavne v miernom stupani je nutne pridat viac ako u inych dieselov. Avsak toto je jedina 1,6ka diesel na ktorom som jazdil. Ostatne diesle boli vysie kubatury i ked porovnatelny vykon.Kym som si na to zvykol motor mi zdochol casto aj pri pohynani. A ked rpi tom zachroctal aj dvojhmotovy zotrvacnik ma zabolelo v krizoch. Ale teraz radsej pridam a tym predchadzam „boleti v krizoch“

      Odpovedať
  2. 2

    Lukas

    Jazdím Focus II 1.6 74kw, r. v. 2010, medzi častejšie závady nedostatky by som ešte pridal:
    – Vôla medzi poloosou a nábojom kolesa. Prejavuje sa to kovovým cvakaním pri rozbehu, podradení, alebo rýchlejšom cúvaní. Rieši sa to vytesnením tisíchranu nejakým špeciálnym tmelom. Riešenie je to tak na polroka, potom sa to prejaví znova (aspoň môj prípad.)
    – Mechanická prevodovka IB5 je hlučnejšia. Prejavuje sa to zvýšenou hlučnosťou pri vyradenej rýchlosti na neutráli. Po vymačkunutí spojky hluk prestáva. Po prejdení cca 5km, zohriati oleja v prevodovke je to takmer nepočuteľné, ale v zimných mesiach je to otravné, dosť nerpíjemné. Malo by to spôsobovať ložosiko na prevodovom hriadeli. Podľa vyjadrenia fordu to je „funkčná vlastnosť vozidla“. Výmena ložiska je servisne náročna a preto sa doporučuje neriešiť. Údajne ide len o „kozmetickú“ vadu.

    PS:“Ford je jedno s najstabilnejších aút ktoré som jazdil, už keď máte pocit že vás vynesie, tak má ešte stále riadnu rezervu, veľmi bezpečné auto, vyhnúť prekážke sa dá aj vo veľkých rýchlostiach bez následného šmyku, focus ľubi menej opotrebované pneumatiky na zadnej náprave.“

    Odpovedať
    1. 2.1

      Juro

      Ten hluk prevodovky IB5 je fakt nepríjemný pri neutrály,nevymačnutej spojke, studenom motore a hlavne v zime.Po zahriatí oleja v prevodovke je to už v norme, i keď to trochu počuť. Mám síce Fiestu, ale to je tá istá prevodovka IB5 (s inými prevodovými pomermi). Silnejšie motorizácie Focusu majú už MTX75, tá je určená na väčšie momenty, alebo kúpiť 6-kvalt (Iná cena). O tom hluku sa veľa na fórach popísalo (Hlavne majtelia Fusion). IB5 je v podstate už stará prevodovka, montuje sa asi od roku 1996-7 a v jednom materiály od fordu som zistil, že sa montuje vo Francúzku v Bordeaux. (Nemám dobrý názor na Francúzko a hlavne Renault). nebudem to riešiť, dúfam že to ešte 3 roky (auto potom bude mať 9 rokov) vydrží, potom kupujem nové auto, keď si pustím ventilátor na druhý stupeň a trochu rádio, tak to v podstate nepočuť ani pri studenom motore.

      Odpovedať
  3. 3

    miro

    Kúpil som FF II, 1,6 TDCI 80 kW. Mal najazdených 140000. Po 5 tis km začlo škubať motorom, potom postupne strácalo výkon pri nižších obrátkach do 2200-2500. Pochodil som 5 kvalitných diagnostík, aj originál ford, nič nenašli, vraj je všetko v poriadku, ale auto sporadicky strácalo výkon, až ho napokon stratilo úplne, a diadnostika aj tak nič neukázala, vraj je auto v poriadku. Najskôr sa vybral filter pevných častíc, prepálil sa soft, potom sa vymieňala súčiastka po súčiastke, filtre, váha vzduchu… Nakoniec som sa rozhodol, dal som vybrať turbo, a neprial by som vám vidieť jeho stav, vylámané a zohýbané lopatky. Celkom ma to stále cez 1500€. Takže ak niekto nemá výkon, nech nedumá, rovno ide dať skontrolovať turbo. Sú tam plieškové variabilné lopatky, ktoré sa prepália, ulámu. No des! Škoda, že sa tu nedá priložiť foto, ako to turbo vypadalo! Takže kto chce kúpiť podobné auto s najazdenými 140-150 tis. (čo je väčšina na trhu), nech ráta s riadnou investíciou.

    Odpovedať
    1. 3.1
      Marcel Janco

      Marcel Janco

      Dobrý deň, ak máte chybu pofotenú, pošlite fotky na mail info@autorubik.sk a my to zapracujeme do galérie. s pozdravom MJ.

      Odpovedať
    2. 3.2

      Adriana

      zdravím Ťa, mám fofo 2008, 1,8 TDCi 85kW, a tie isté problémy, no ešte nestratilo výkon úplne, ale je to už badateľné …a k tomu ešte prííííliš veľkú spotrebu v meste 10 l/ 100km a aj viacej.Neviem, či to má spolu súvis.Na diagnostike (taktiež u viacerých) ukazalo, že je všetko v poriadku., filtre boli menené pred rokom na jeseň.Najazdené je len 66000km.Už neviem kam by som šla, skoro všetci mechanici len pokrčia plecami, že nevedia čo ot môže byť.. asi sa im do toho nechce. Si spokojný, pomohlo Ti to ?
      ďakujem za odpoveď.

      Odpovedať
      1. 3.2.1

        Voloda

        A uz ti to vyriešili? Aká bola závada? Mám totiž podobný problém s rovnakými skúsenosťami v servisoch.

    3. 3.3

      Robo

      Ďakujem za info Rozmýšľam nad kúpou tohto vozu, no budem musieť popremýšlať….

      Odpovedať
    4. 3.4

      jaja

      dik za radu miro

      Odpovedať
  4. 4

    miro

    foto som preposlal

    Odpovedať
    1. 4.1

      MJ

      dik..zapracujeme do článku

      Odpovedať
  5. 5

    miro

    Podľa všetkých servisov, čo som obehol a ich doporučení, tak Ford by mal tieto autá odkúpiť späť po najazdených 150 tis km ako nepodarky !!! No ale nechám sa prekvapiť, pol motora je vymeneného, tak snáď chvíľu bude jazdiť!

    Odpovedať
  6. 6

    Gastan

    dobry den, tiez mam FoFo r.v. 2009 benzin 1,6, 74kW. najazdenych 50tis. ziadna stocenka, pravidelne servisovane. Tiez pocujem ako keby taky plechovy zvuk ked sa rozbieham na jednotke a pustam spojku, ale mam taky pocit ze to je pri studenom motore, musim si to viacej vsimat. apropos odisla mi predna lambda sonda – potesi hlavne prehnana cena v servise. 🙁

    Odpovedať
  7. 7

    lukas

    Mam FoFo r.v. 2006, najazdenych 285000km, auto bezproblemov funguje, kazdy den uzivane, pravidelne meneny olej, filtre……..okrem vymeny spojkoveho zotrvacnika pri 170tis. kilometroch ziadny problem…. vrelo odporucam 1,8 tdci. Osvedceny motor, pokial mu date kvalitnu naftu, auto slape
    …….. budete spokojni!

    Odpovedať
    1. 7.1

      Anonym

      zdravím……dnes ma 360 000 a furt šlape 🙂

      Odpovedať
      1. 7.1.1

        adis

        vedeli by ste odporucit na co sa zamerat pri kupe ojazdeneho s tymto motorom?

  8. 8

    Štefan

    No.Chlapi.Ja mám feldu.A chcem kúpiť focus.Min.rok 2008.Chcel by som auto s nízkou spotrebou.Rozmýšlal som o 1,6 Tdci 66 kW. Prosím poradte mi na čo všetko si mám dať pozor pri kúpe. Nie som podnikatel ani poslanec.Som len pracovník v jednej firme a nemám nazvyš ďalšie peniaze aby som vrážal hneď na nejaké opravy.Dopredu všetkým ĎAKUJEM !

    Odpovedať
    1. 8.1

      roman

      ja som kupil ffocus1,6tdci,80kw. koncom sept.2013,a odtoho dna mam najazdene 7600km,a ziadna porucha,auto slape ako slak.ine ani zadarmo,pisu selico ludia,starajsa pravidelne o vymenu oleja,filtrov a auto ti bude sluzit,a netankuj po druzstvach.perfektne auto jeto,ver my

      Odpovedať
  9. 9

    Anonym

    Daj si pozor na rôzne úniky oleja, niekedy býva otečený celý motor, pozor aj na dvojhmoťak-šklabanie pri rozjazde a nadmerné vibrácie na volnobehu, všímať si treba aj turbo, či nepíska, motor poriadne ťahá v rôznych otáčkach, rovnomernosť chodu a potom také tie klasiky, či auto nebolo búrané, pretočené km a tak.

    Odpovedať
    1. 9.1

      martin

      a ako zistim ze tie kilometre neboli pretocene? dakujem

      Odpovedať
  10. 10

    Palo

    Ja mám 1,6 Tdci 66 kW,Rok 2006, 10 mesiac.Najazdených 160 000 Km. Pri kúpe ( asi 127 00 Km ) som musel meniť Remenicu Klukovky, to je taký malý špás za 80 € + robota. Inak bežné výmeny oleja a filtrov, a raz som menil palivový filter, teraz sa chystám na výmenu palivového filtra opäť podotýkam stojí okolo 54-62 € čo je dosť… asi po 30 000 KM. Inak ostatné v pohode…zatial by som to nerád zakríkol. Jediné čo ma hnevá na Forde je otváranie kufra. Podla mna to nieje dobre vymyslené, lebo ten plast pod ktorím je spínač sa my zlomil ked že je často namáhaný. Pýtal som sa vo Ford servise čo by to stálo a odpoved bola okolo 200 € nekrestanská suma za malú umelú hmotu.

    Odpovedať
    1. 10.1

      peter

      zdravim mam fofo 1.8tdci 2008 pri zaradeni spiatocky mi hned piska ze je zamnou prekazka a po pohnuti prestane a ak sa priblizim k prekazke tak nepipa stretol sa stym niekto.aka by mohla byt chyba tych snimacov.

      Odpovedať
  11. 11

    Anonym

    Ja mam focus St je cipnuty na 280 koni a zatial v konkurencii do tristo koni este neprehral‘ ma vynikajuce jazdne vlastnosti a spotreba pri normalnej jazde je 7,5 litra

    Odpovedať
  12. 12

    jozef

    ako mam ff 2008 1.6tdci 80KW 169 000 ale auto štartuje bezproblemou …jazdne vlastnosti tiez vpohode .len spotreba ukazuje 7,2 L …ako aj donho slapem..ale zda sa mi to dost vela ..inak vadi mi iba ze sa nadz nezamyka

    Odpovedať
  13. 13

    edo

    mam ford fusion 1,4tdci 2005 ked sa mi zohreje motor,tak mi na volnobehu po case zhasne motor,casto sa mi to stava na krizovatkach a semaforoch.vie niekto poradit?notbmg@azet.sk dik

    Odpovedať
  14. 14

    maros

    mam ff 2 2008 195000 km bez problemov je to 1,6 disel 66 kw treba poctivo menit olej a filtre a nebudu problemy z turbom, tiez odporucam nezhasinat hned po dojazde ale nechat minutku dve poklepat na volnobeh, ochladi sa turbo neohnu lopatky

    Odpovedať
  15. 15

    Sefo

    Ahojte, chcem si kúpiť FF 1,6 ale neviem či 66Kw alebo 80Kw. Pravda je taká, že som už zopár aut vyskúšal a mal som pocit, že tá 66kw verzia bola o niečo svižnejšia ako tá 80kw. Pri testovaní 80kw sedel v aute naviac jeden človek 100kg ťažký, no nezdá sa mi aby to až taký urobilo rozdiel. Je možné, že 80kw je silnejšia až pri vyšších otáčkach – rýchlosti – zaťažení. Má inač stavnú prevodovku? Alebo je to predzvesť, že nieje niečo v poriadku? Ak by som predtým nevyskúšal tú 66kw, tak to neriešim, lebo to neviem porovnať. Teraz váham čo a ako. Vďaka za vaše rady.

    Odpovedať
    1. 15.1

      roman

      ber 80kw,ja ho mam a spokojnost nadovsetko a to jazdim dlhe trate ,rakusko a tak,,daj mu zaklad a nesklameta to auto,olej ,filtre

      Odpovedať
  16. 16

    Juraj

    Dobrý deň, má niekto skúsenosť s motorom 2.0 16V LPG (BRC priamo od vyroby)? V článku nie je o ňom nič napísané.
    Ďakujem za odpoveď.

    Odpovedať
  17. 17

    peter

    Mam ff 2009 1,8diesel a ked mam zapnutu klimu tak mi casto sklbne s autom,co mam stym robit?

    Odpovedať
  18. 18

    Tomas

    zdravim. mam moznost kúpit ford fokus nabehanych 140000km 2009 2.0 tdci automat poradte kupit či nekupit?

    Odpovedať
  19. 19

    Jozef

    Zdravim Vas pani,
    mam otazku.
    moj Ford focus II. 2010 1,6 DURATEC najazdenych 45 000 km – vsetko je ok v ostatnych parametroch 100 % spokojnost- az na jednu vec kt. ma vyslovene mrzi – tomu autu chyba 6tka – no a teraz som sa bavil s kamosom kt. ma este FF I . combi 1,6 a som mu hovoril : pocuj kamarat ja ked idem po dialnici 140 km/hod tak mam 4000 otacok a spotrebu 8 az 9L podla prevysenia … no a tento kamos ma na 140 km/ hod 3200 -3400 ot. a spotrebu max 7L

    ako je to mozne ??
    resp. co je na tom este horsie v 4 otackach fordik / je to clen rodiny/ brutalne huci – akoze je pravda ze na 4 tisic ot. kazde auto huci …

    teda otazka znie? mate aj vy tento problem ti co mate 1,6 benzin ? a da sa to riesit inak ako vypeckovanim radia?

    Odpovedať
    1. 19.1

      roman

      ja mam 1,6tdci,a nehuci tak ani pri 160km/h,a spotrebu mam 5,4 /100km,

      Odpovedať
      1. 19.1.1

        Anonym

        Veru pri 140km/h toci 2100 otacok,pri 160km/h 2600ot.Sestka by bodla,ale aj tak petka je rychla.

  20. 20

    Jan

    Zdravim ja by som mal otazock ci mi nevieniekto poradit mam FF 2008 80kW 1.6 diesel chcem vediet ci pri rozvodoch je remen alebo retaz? A pri kolkych kilometroch sa meni retaz alebo remen? Dakujem

    Odpovedať
    1. 20.1

      Michal

      Zdravím,mám presne ten istý Ford.Je tam remeň interval výmeny je 200000km alebo každých 10rokov podľa toho čo nastane skôr.

      Odpovedať
  21. 21

    Jozef

    dobry.Ponukaju mi Ford focus 1.6desiel 66kw 2009r. naj.200000km.Viete mi poradit co to auto moze este najazdit,boli tam poctive servisne prehliadky.

    Odpovedať
    1. 21.1

      peter

      mozes na tom najazdit dalsich minimalne 200 000 km bez problemov…samozrejme,ze ti nevydrzia povodne suciastky…nic nie je vecne…skor by som sa drzal ceny…max 5500,-eu….a mat 2-3000,-eu v zalohe,ak by trebalo vymenit opotrebovane suciastky. tazko povedat kedy,lebo kazdy vodic sa inak stara.

      Odpovedať
  22. 22

    Anonym

    Dobry…..
    Mam ford focus 2/2010 1,6 D(80kw) problem je ze svetla mi svietia velmi dole aj ked ich mam nastavene na max.hore+aj manualne!!! Neviem co dalej…. zadalsie mi auto straca akoby ťah niekedy pri 100 km/h aj štorka netaha, dakedy zase je ok.Na palubobke nic nesvieti….

    Dakujem…

    Odpovedať
    1. 22.1

      Maroš

      Zrejme vtedy regeneruje DPF

      Odpovedať
  23. 23

    MarianK

    ale to by trebalo vedieť či má DPF filter, kedže 66KW sú všetky bez a ani v 80KW nie je DPF vo všetkých modeloch.

    Odpovedať
    1. 23.1

      Julius

      1.6TDCi…80kW variant má DPF od cca r. 2005 (prvé kusy r. 2004 ho nemali), 66kW od r. 2008. Jazdenku brať 90koňovú/66kW/ bez filtra pevn. častíc/DPF/ ročník 2007. (vlastním menovanú 90k variantu r.2007)

      Odpovedať
      1. 23.1.1

        Anonym

        Ja mám 1.6 66kw r2009 bez .pf.

  24. 24

    Jano

    Aj 1,6 tdci 66KW motory mali DPF. Tykalo sa to tych ktore splnuju normu euro 5.

    Odpovedať
  25. 25

    ivan

    ma niekto skusenost s focusom 2 1.6 85 kw benzin ? vraj je tam poruchovy motor kolki variabilnemu časovani ventilov .. dik

    Odpovedať
    1. 25.1

      veer

      Mam FF 2 s 1,6 85 kw 2 roky. Motor je sportovo tocivy (dva vyfukuve zvody + to spominane casovanie nasavacich aj vyfukovych ventilov). Krasny zvuk nad 3000 otacok. Problemy zatial ziadne okrem parsekundoveho zakolisania otacok pri starte studeneho motora. Spotreba trosku vyssia oproti 1,6 74 KW cca 7,5 – 8,3 L/100km. Zalezi na style jazdy a podiele mestkeho cyklu. Kedze sa krasne berie do otacok setrnu jazdu neriesim 🙂 …. Aj v pripade poruchy casovania ventilov je oprava vzdy lacnejsia ako oprava diesloveho motora. S autom som velmi spokojny.

      Odpovedať
  26. 26

    natalia

    Chcem kupit ford focus 2005 r.v.2.0 tdci mate skusenost niekto s takym autom? Dakujem za rady

    Odpovedať
  27. 27

    roman

    ahojte,neviem ci bude niekto vediet poradit mam ford focus 1997cm, 2008, vsetko je v pohode az doteraz, niekde sa mi strati nafta z hadicky co ide z filtra k cerpadlu, filter sa menil teda dufam ze ho vymenili mechanici,ked do hadicky streknem naftu normalne chyti a ide , pocas jazdy ziadne problemi a ked stoji den tak nejde nastartovat a v hadicke neni nafta ked streknem do nej chyti a zase ok,neviete poradit, dakujem

    Odpovedať
  28. 28

    ludo

    dobry den,mam fokusa r.2008 tdci 1.6 novsi model a mam problem s tankovanim nafty.na hrdle je spatna klapka ,ktoru tan.pistolou pretlacim a mozem takovat.a tu je problem,ked zacnem tankovat,tak mi pistol vypina,preto musim strasne dlho a pomaly tankovat.trva to az 10-12 min.skusal som uz vselico,povytiahnut pistol,do stran hore dole a vysledok ziadny poradte prosim,dakujem.

    Odpovedať
    1. 28.1

      jaja

      skus ist na inu pumpu

      Odpovedať
  29. 29

    jaja

    mna by zaujimalo ci niekto mal alebo ma problemy so startovanim v mrazoch
    mal so kedysi escort 1.8 nafta a musel som podlozit elektricky radiator pod motor na min aspon pol hod aby som ho nastartoval
    v mewsste som nemohol nechat motor uplne vychladnut,ked boli mrazy,lebo by nechytil

    Odpovedať
  30. 30

    Richard

    neviete ci existuje FF 2.0 tdci r.v 2007 bez dpf filtra od vyroby ? lebo jeden chalan vravi ze ten dpf filter neni vymontovani to je od vyroby neni tam .

    Odpovedať
    1. 30.1

      JS

      Do FF Mk2 2.0TDCi sa nemontoval DPF iba v rokoch 2004, 2005, ciastocne 2006. Potom prisla do platnosti norma EURO4, ktora vsetko pokazila.

      Odpovedať
      1. 30.1.1

        ford

        zla informacia ..
        mam 2007 a mam bez dpf a pokial viem nemontoval sa az do 2011 dpf bola priplatkova vybava pripadne pre zapadny trh…

  31. 31

    Jano

    Ahojte.
    Na mojom Focuse Combi 1,6TDCI 80KW Style r.v. 2007 mam najazdenych 240 000km.
    Je to skvele auto, ktore maju v rovnakej verzii aj dvaja dalsi znami.
    Kvalita, trvacnost, spolahlivost, ziadne vrzganie plastov, ale naozaj hlavne jazdne vlastnosti tohto auta su skvele.
    Taktiez spotreba dlhodobo pod 5,5L (40% mesto – BA, 60% ostatne ) a to na spotrebu urcite nejazdim.
    Co sa tyka poruch tak boli za celu dobu len tieto:
    196 000km DPF filter
    210 000km vymena zadnych silentblokov prednych ramien, tyciek riadenia, predych nabojov.
    Vsetko ostatne co sa tyka podvozku vratane tlmicov je na aute povodne a zatial bez problemov.
    Na co si treba dat pozor je pravidelne dotahovanie vstrekov a cistenie mazacich casti kvoli turbu.
    Negativa:
    Zatekanie do priestoru pre osvetlenie SPZ (treba si to pretesnit aby neodhnivali kontakty)
    Pomale zohrievanie sa motora – hlavne v zime to cloveka nastve – ale to je len vlastnost tychto dieslov.
    Zatvarat kufor treba raznejsie, lebo sa obcas nedobre zatvori
    Malo odkladacich priestorov v interieri

    Po tychto skusenostiach som chcel urcite presedlat na noveho Focusa, ale aktualnym modelom FF3 si to u mna Ford uplne pokazil – hlavne dizajn interieru. Pojdem sa poobzerat po najnovsom modeli. Snad uz to bude prezitelne 🙂

    Odpovedať
  32. 32

    vlado

    dobry den mam focus II 1,6 16v 74kv benzin.v servise mi tam nemohli najst palivovy filter,vraj tam asi nie je,no na nete sa predavaju,tak ako je to??

    Odpovedať
    1. 32.1

      milan

      Prosim Vas ako ide to auto(1,6 16v 74kw benzin) nalozene?4 osoby plus batozina?ma dobre zrychlenie atd,DAKUJEM.!

      Odpovedať
      1. 32.1.1

        Anonym

        S dvomi ľudmi ide fajn, viac naložený je už trocha udýchaný a treba ho točiť. Najviac je to citeľné na päťke, kedy treba zrýchľovať, tam je tá akcelerácia v naloženom stave slabá a treba podradiť, niekedy aj na trojku

      2. Anonym

        Dakujem! Mam feliciu combi 1,6mpi -55kw rv. 2000..Je ten focus 1,6… zivsi o poznanie? nie je tazky na taky motor?DAKUJEM!

      3. milan

        A pomoze …chip …na benzin 1,6 16v 74kw?DAKUJEM!aj ten „anonym“ o Felicii som pisal Ja.DAKUJEM!

      4. ado

        chip na atmosferickom motori prakticky nema vyznam

      5. ado

        chip na atmosferickom motori prakticky nema vyznam

      6. 32.1.2

        Jozef

        S tým výkonom je to žiadna sláva. Keď sa to naloží, pri predbiehaní treba podradiť z 5 na 3. Ale to je normálne. Pred tým som mal som felíciu 1.6 55KW a výkon sa nedal porovnať. Bola na tom oveľa lepšie, nemusela sa toľko točiť a ťahala odspodu. Ford má zasa lepšie všetko ostatné.

        Ford spotreba na diaľnici priemerná rýchlosť 120 km/h – 6,5l
        Mest so studenými štartmi aj 9 l.

  33. 33

    Džeremy

    Máme FF combi 1.8 TDCi 01/2010, od nova s momentálne najazdenými 220tkm. Podľa tohto konkrétneho kusu by som netvrdil, že je to až tak spoľahlivé auto pričom je servisované výhradne vo forde s originálnymi náhradnými dielmi každých 20tkm alebo podľa potreby. Celková spotreba je približne 6l nafty na 100km pričom s autom sa jazdia min 50km trasy v kombinovanej prevádzke. A teraz poruchy:
    88tkm – prasknutá hadica od turba do IC
    102tkm – žhaviče
    135tkm – dvojhmotový zotrvačník + nová spojka
    154tkm – zlomený úchyt motora, zobral so sebou ďalší úchyt a poloos – odťah auta
    v 200tis vymené rozvody, remene, kladky. Približne od týchto km podvozok má už lepšie časy za sebou. Predné ramená, a zadné 3 zo 4 ramien sú viac menej na výmenu, takisto tlmiče.
    210tkm – predné ložiská, odhnité osvetlenie značky, korózia na piatych dverách, batéria a žhaviče
    Za celú dobu vlastnenia auta:
    pískajúce zadné brzdy pri jemnejšom brzdení
    praskajúce žiarovky H7 vo svetlách, či už osram za 10€ alebo philips za 5€ alebo noname z pumpy za 2€, vydražli max 2 mesiace.
    Vstrekovače ani turbo nevykazujú nadmernú hlučnosť, auto nedymí ani nemá problémy so štartom. Takisto tyčky stabilizátora sú ešte stále pôvodné. No je čas na predaj. Ford Focus II s cca 200tkm by som osobne nekupoval, nakoľko hrozia veľké výdavky na opravu podvozku a to podotýkam, že toto konkrétne auto malo len 16″ disky.

    Odpovedať
  34. 34

    Tttt

    Ja by som vsetkym odporucil obist v tychto autach 1.6 tdci.

    Odpovedať
  35. 35

    lena

    Zdravim.Mam moznost kupit FF combi 1,6 16v 74kw r.v. 2009 Benzin urobim dobre? chcem auto s dodrou dynamickou jazdou a s dobry zrychlenim aj pri nalozenom aute.DAKUJEM.!! (este so ho nebola vyskusat)

    Odpovedať
    1. 35.1

      Anonym

      No 1,6 16V 74 kW nie je zlý motor, ale je to stará dobrá atmosféra, to znamená, že poriadny záťah príde až v otáčkach. Ak sa častejšie jazdí s naloženým autom a svižnejšie, 1,6 16V nie je najvhodnejšia. Lepšie je sa poobezrať po benzínovom dvojlitri (o niečo väčšia spotreba), alebo vybrať diesel, tie majú viac krútiaceho momentu v nižších a stredných otáčkach a s naloženým autom si poradia lepšie.

      Odpovedať
  36. 36

    Anonym

    Dobry den.Mam FF combi 2009 facelift a su uz trochu zazlknute zadne svetla.Je mozne ich nejako vycistit?Vypada to ze to je vo vnutri tie 5uholnicky biele.Da sa to cele rozobrat?DAKUJEM.

    Odpovedať
  37. 37

    Gabo

    Dobrý deň. Ktorý motor je vhodnejší na prerobenie na LPG? 1.6 alebo 2.0 ? Ďakujem.

    Odpovedať
    1. 37.1

      Jozef

      Žiadny.
      Nemajú tvrdené sedlá ventilov. Mne 1,6 74kW s prímazom ventilov po najazdení 20 000 km od montáže vypisuje poruchu podpáleného 4teho výfukového ventilu. Pomaly ale isto začína strácať výkon.

      Odpovedať
  38. 38

    majo

    Chcem sa spytat ns benzinovy motor 1,4 duratec a zberne potrubie vyfukovych plynov. Praska? Vo verzi Focus I (1,4 Zetec) bol castym problem, ze zberne potrubie vyfukovych plunov praskalo. Slabsi motor bol aj vo verzii kombi, motor sa musel vytacat (jazda do kopca, jazda plne nalozeny), tym dochadzalo k prehrievaniu zberneho potrubia a k jeho praskaniu. Ako je to vo verzii Focus II 1,4 duratec? Ostal rovnaky problem? Dakujem

    Odpovedať
  39. 39

    miso

    Zdravim.Je vhodne chipovat Ford Focus combi 2009 1,6 16v 74kw benzin?DAKUJEM.

    Odpovedať
  40. 40

    Daniel

    Dobry den f.focus I 1.6 74kw.sekvencni vstrikovani. Na lpg najeto 240 000km.maximalni spokojenost.spotreba 1.3kč/km.

    Odpovedať
  41. 41

    Matúš

    Dobrý deň, vedeli by ste mi poradiť? Ide o FoFo 2.0 Duartec-HE, r.v. 2005, 107kw benzín, 160 000 km najazdených. Máte nejaké skúsenosti, tipy, rady? Ďakujem

    Odpovedať
  42. 42

    Ado

    1.8 tdci je jeden z najspolahlivejsich dieselových motorov.

    Odpovedať
  43. 43

    Marcel

    Zdravim chcel by som sa spýtať…mam Focus 1.6 tdci 60kw HHDA motor …2008 .je tam remeň alebo retaz? Mám to auto asi 2 mesiace a boli rozvody podľa papiera menene na 167000mm …dik za rady

    Odpovedať
    1. 43.1

      Marcel

      Sorry preklep 66kw😀

      Odpovedať
    2. 43.2

      Marcel

      Teraz ma 267000 km

      Odpovedať
  44. 44

    Martin

    Čaute mám focusa combi 1.8tdCi mám ho 11 rokov za ten čas som mal poruchu na podtlakovej banke posilovača unikal podtlak nasiel som na vrakaci druhý za 30€ vymenil som sám, raz som mal trhlinu v hadici od turba dal som opletanu stala cca 16€ mal som problem ze pri viac dnovom dazdi som nasiel par kvapiek vody v kufri docital som sa ze je to praskajucim tesniacim tmelom na karoserii su to drobne trhliny a co som si to vsimal na ostatnych focusoch tyka sa to skoro kazdeho to som pretesnil butilom a od vtedy vsetko ok inak len tankujem a robim pravidelny servis zaujimavost este nikdy som okrem prednych H7 ziaroviek nemenil ziadnu inú vypálenú vsetky zatial ok

    Odpovedať
  45. 45

    Braňo K.

    ahojte,
    mam Ford Focus 2008 1.6 TDCI 66kW M5,krasnu ziarivu cervenu,
    mam na nom 380.000km a nikdy som s nim nic nemal, Turbo a vstreky su este povodne. Menil som akurat spojku pri 300tis.km, samozrejme rozvody, komplet brzdy a brzdovy bubon (valec),kedze sycal,no a to je vsetko.Je to az neuveritelne ,ale je to tak..
    Staci s nim jazdit ako clovek , menit kazdych 10 tis. olej a hlavne kazdych 15. tis menim palivovy filter a pri tankovani dolievat aditivum.
    Priemerku mam 4.6 litra

    Odpovedať
    1. 45.1

      Rikemon

      Presne tak treba pravidelne menit olej atd… aj ja tiež mam Ford Focus 2007 1,8 TDCI a už má 255.000 km a ide dalej. Ked som kupoval 2 rokmi od rodiny a menil som len 2 predné tlmiče a teraz som menil gumový remeň lebo mi roztrhol idem dalej každy deň. Už začína mi triasť motor pri studenej štarte že vraj opotrebovaná spojka v motore, ked najazdím tak prestane ale dám do servisu ale inak všetko ide a mám priemernú spotrebu 5,8l.

      Odpovedať

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.