Lajkujte nás na Facebooku

Súvisiace články

5 komentárov

  1. 1

    Ala

    Chcem sa spytat, ci musi byt tato povinna vybava hned pri kupe auta? cize ked kupujem automobil od niekoho, musi tam uz vybava byt???

    Odpovedať
    1. 1.1
      Marcel Janco

      Marcel Janco

      Samozrejme, vozidlo bez Povinnej výbavy, sa považuje za nespôsobilé vozidlo a policajti vám uložia pokutu. Na STK s takým vozidlom taktiež neprejdete. Bavíme sa samozrejme o povinnej výbave v SR.

      Odpovedať
  2. 2

    Danica

    Ak žiarovky nie sú povinné, čo na to zákon, pri ktorom vás večer policajti zastavia, že Vám nesvieti ľavé svetlo s výzvou na výmenu? Servis neodporúča meniť si žiarovky sám……..

    Odpovedať
    1. 2.1
      Marcel Janco

      Marcel Janco

      Milá Danica, máte pravdu, na súčastných vozidlách si už málokto dokáže len tak o polnoci vymeniť sám žiarovku. Na druhej strane vozidlo má byť spôsobilé na jazdu po pozemných komunikáciach a teda aj riadne svietiť. Prax ukázala, že policajti tolerujú ak poviete, že „ešte včera svietilo“ a vy si ho dáte čo najskôr opraviť. Podotýkam opraviť až sa Vám nestane čo môjmu kamarátovi, že o dva dni stretol toho istého policajta.

      Odpovedať
      1. 2.1.1

        Martin

        ešte by som doplnil nasledovné …

        pohľad z miesta šoféra …

        ak nesvieti pravé predné svetlo (stretávacia žiarovka) … policaj podľa aktuálone platnej legislatívy vás nemôže pokutovať, ale iba upozorniť na poruchu!

        ak nesviati ľavé predné svetlo (stretávacia žiarovka) … policajt Vám môže dať jednak pokutu a zároveň nepustiť vozidlo na ďalšiu jazdu, pokiaľ závada nie je odstránená na mieste(tj. na mieste vymenená žiarovka)

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.