Lajkujte nás na Facebooku

Súvisiace články

5 komentárov

  1. 1

    Gabriel

    Veľmi dobrá recenzia. Moja sestra má toto auto s motorom 1.6 mpi 77kW. Mohli by ste do kolónky „brať“ uviesť aj tento motor? Mám na ňom pár tisíc km odjazdených a sestra už cez 10 tisíc. Spotreba sa pri jej štýle jazdy (a to je veľmi podobné štýlu brzda-plyn :)) pohybuje okolo 7,2l/100km, čo považujem za VEĽMI DOBRÚ spotrebu. Ja som na diaľničnej ceste s dodržovaním rýchlostných limitov a využívaním tempomatu dosiahol podľa dotankovania dokonca len 5,94l/100km a druhá bola 6,98l/100km spôsobené pomerne rozsiahlym hornatým terénom (mimo diaľnice). Auto je veľmi pohodlné, vhodné ako do mesta, tak aj mimo a aj na diaľnicu. S týmto motorom má auto prebytok výkonu, ktorý využije snáď len športovo založený vodič a ten si bude ďakovať, ako dobre kúpil.

    Pri bežnej jazde nie je potrebné točiť viac, ako 3000otáčok.

    Čo mi na aute vadí:

    – horšia prehľadnosť budíkov
    – aj v recenzií spomínané zlé umiestnenie tlačítka výstražných smeroviek (fakt nešťastné a pritom medzi dvoma výduchmi ventilácie hore nad rádiom nie je ideálne miesto?)
    – s motorom 1.6 mpi už mohli dávať štandartne stabilizačný systém ESP (žiaľ aj ten bol za doplatok)
    – dno batožinového priestoru mohlo byť stabilnejšie (prehýba sa akoby to bola tenká drevená doska obšitá látkou)
    – dosť málo miesta pre pasažierov na zadných sedadlách (v malej Micre K12 bolo miesta celkovo omnoho viac)
    – madlá dverí sú vyrobené z veľmi tvrdého plastu – mohli tam dať mäkší plast.

    Plusy:

    + stabilné jazdné vlastnosti (auto je skoro nemožné „utrhnúť“ aj napriek chýbajúcemu ESP)
    + 3 rôzne veľkosti pneumatík zapísaných do TP
    + veľmi dobrá spotreba vhľadom na výkon auta
    + presné riadenie a radenie (a ľahučké)

    Takže na záver, je to veľmi dobré auto a budete s ním spokojný. Len treba dobre vybrať, lebo na Slovensku je mnoho podvodníkov, ktorí vám predajú stočené, búrané, kradnuté, alebo vytopené auto ako po 1 majiteľovi dôchodcovi, čo na ňom jazdil len do Lidla a naspäť 🙂 Ja by som do menšieho, ako 1.4 nešiel. 1.6mpi je úplný ideál – motor s autom nemá veľa práce a tým pádom aj spotreba je veľmi slušná.

    Odpovedať
  2. 2

    Janco

    Ako sa da zistit kedy bol vyrobeny motor?

    Odpovedať
    1. 2.1

      P.

      kedy bol vyrobený presne sa nedá zistiť, vodítko je iba typ motora napr BMP, AZQ – je definované od kedy do kedy sa vyrábali a to kombinovať s rokom výroby vozidla. Niekedy sa dávali aj rok vyrobené motory do nových vozidiel ak boli vyrobené na sklad a pomaly sa míňali.

      Odpovedať
  3. 3

    jozsi

    mne auto nekedi pri jazde odseba hasne a neide dalej jakebi nefungvalo cerpadlo ale funguje cerpadlo neviem dojst na hibu preco to robi mam disel .a jedine len tak nastartuje ked dam 1 ku a len tocim klucom dokim nenaskoci auto poradte mi coto moze posobit

    Odpovedať
  4. 4

    Bee Tee

    Dobrý večer, Chcem sa spýtať či niekto nemá skúsenosť s DSG pri Seate ibiza cupra 6j r.v 2011 pri zaradenom stupni “P” počujem aj cítim ako keby pukanie a citim to az v podlahe resp. na brzde alebo plyne. co by to mohlo byt. Pri zaradenej rychlosti je to v poriadku. Ďakujem za odpoveď.

    Odpovedať

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.