Lajkujte nás na Facebooku

Súvisiace články

21 komentárov

  1. 1

    peter

    Suhlasím z článkom , niektorý páni , a dámy policajti si myslia že sú bohovia.Česť výnimkám ale tých je málo

    Odpovedať
  2. 2

    majo

    Úplný súhlas mne sa stala nasledovná príhoda. Išli sme s manželkou po diaľnici a tu odrazu blikačka a dobrý deň pán vodič a bla bla blaviete čo ste spravili za priestupok a bla bla bla. išli ste naozaj rýchlo bude to drahé pán vodič no čo stým spravíme a zase bla bla. Nešlo mi do hlavy kua mal som tempomat na 140 žeby ofajčieval? ale nwzdalo sa mi to a tak vravím a móžem vidieť záznam a oni no pán vodič dobre vám hovoríme bude to drahé ale tak móžme to vyriešiť a stále dokola. Nezdálo sa mi to boli to taký holubovia a tak som zasa a móžem vidieť záznam? a oni no nedá sa s vami tak to bude drahé a zase omáčky či si to nerozmyslím. Kua už som sa naštval a tak nech. Vravím im idem na políciu veď zase hrdelný zločin som nespáchal a basta. Zrazu išli čosi pozerať do auta po 5 min vyšli a je to v poriadku pán vodič pomýlili sme si vás s iným vozidlom dovi. Pozreli sme sa na seba s manželkou a nechápavo zakrútili hlavami tak toto je to pomáhať a chrániť v praxi.

    Odpovedať
  3. 3

    Anonym

    Súhlasím s článkom k policajtom treba byť slušný ale maximálne asertívny a nedať sa obalamutiť ich rečami. Oni sú totižto cvičení aby ľudí držali na krátko a preventívne buzerovali. Táto pseudodemokracia aj vďaka ich praktikám začína pripomínať toľko nenávidenú komunistickú totalitu.

    Odpovedať
  4. 4

    1zdavu

    Myslim ze toto tvrdenie

    „taktiež v prípadoch ak nevie vodič predložiť a dokázať zaplatenie povinného zmluvného poistenia“

    sa nezaklada na pravde.
    Policajta nie je nic do toho ci a ako som zaplatil PZP. Jedine co moze skontrolovat je ci mam bielu kartu. Ale urcite nie dokladovanie zaplatenia PZP.

    Odpovedať
    1. 4.1

      Fero

      Nemáš pravdu, už aspoň rok nato oprávnenie majú a ak zistia, že nemáš PZP,dajú ti pokutu a nahlásia ťa na obvodný úrad-všeobecná správa. To isté je aj pri STK a EK. Len tam to hlásia na obvodný úrad pre cestnú dopravu. Takže pokuta na 2x.

      Odpovedať
      1. 4.1.1

        1zdavu

        Este raz pisem, ja nemam ako co dokazovat policajtovi NA CESTE akym sposobom som zaplatil PZP. Ci sekom, ci prevodom z uctu na ucet, ci bartrovym obchodom s poistovnou za ine protisluzby. Pre policajta je dolezite len ci je PZP platne a nie akym sposobom prebehlo k vyrovnaniu medzi mnou a poistovnou.

      2. Fero

        No veď o tom je reč a to dokazuje kartička, na ktorej máš dátum platnosti a keď je neplatná máš problém. Nerozumeli sme sa, nevadí, každopádne kontrolovať to môžu.

      3. 1zdavu

        Omyl. Biela karta nedokazuje ze je PZP aj zaplatene. Biela karta chodi aj s navrhom na cenu PZP na dalsi rok. A nic nezarucuje ze ju majitel tu cenu v danej poistovni zaplati. Napriek tomu bielu kartu aj datumom platnosti na dalsi rok „ma doma“. 😉

  5. 5

    IMI

    No tak mi teda vysvetlite, ako je potom policajt oprávnený kontrolovať PZP? Lebo kontrolovať to môže a v prípade nezaplatenia môže uložiť pokutu. Tak som počul raz istého zelenobieleho náčelníka rozprávať v telke.

    Odpovedať
  6. 6

    1zdavu

    Tak isto ako kontroluju PZP pri prihlasovani auta na dopravnom inspektorate. Skontroluju bielu kartu. Nic viac, nic menej. Platbu nemaju ako skontrolovat. Uz vidim ako policajt na ulici napr. podla vypisu z uctu t.j. podla cisla konta vie komu boli zaslane peniaze. 🙂 A pozna vsetky ucty vstkych poistovni na trhu.
    Aj preto to dostali na starosti myslim obvodne urady, ktore paruju data z poistovni s datami od policajtov a maju zasielat pokuty. Alebo sa mylim?

    Odpovedať
    1. 6.1

      Jano

      a preco teda kontroluju poistenie? ak ho nemas nemas ani bielu karticku jeden moj znamy tak jazdil az ho policajti chytili a mal pruser

      Odpovedať
      1. 6.1.1

        1zdavu

        Asi preto lebo skusaju.
        Mna ked zastavili, vzdy im stacila len biela karta. Ziaden neskusal ani len pytat nejake potvrdenie o zaplateni.

      2. Karol

        Pozor, poznam uz viacero ludi, kde to skusali policajti na nich s dokladom o zaplateni PZP – dokonca sa vyhrazali odobratim znaciek (!), ale boli nasledne uzemneni s tym, ze ako doklad sluzi len biela karta (v zahranici zelena), ziaden doklad o zaplateni nemaju pravo pozadovat (staci len biela karta ako doklad o PZP)

  7. 7

    MARTIN

    Zákon č. 8/09 o cestnej premávke
    – § 4 Povinnosti vodiča
    (1) Vodič je povinný
    b) mať pri sebe platné doklady predpísané týmto zákonom alebo osobitným predpisom…

    — v poznámke pod čiarou je odkaz …napríklad na zákon č. 168/1996 Z. z. o cestnej doprave v znení neskorších predpisov, § 18 zákona č. 381/2001 Z. z. o povinnom zmluvnom poistení… ktorý znie: —

    zákon č. 168/1996
    – § 18
    Kontrola poistenia zodpovednosti
    (1) Pri prevádzke tuzemského motorového vozidla je vodič povinný mať pri sebe potvrdenie o
    poistení zodpovednosti, ktoré je povinný na výzvu príslušníka Policajného zboru predložiť…

    ==========================
    – Takže NIKDE nie je zmienka o preukázaní zaplatenia PZP.
    – Policajtovi na ceste preukazuješ, že máš UZATVORENÉ PZP!!!
    ==========================

    – Niektorí „múdri vodiči“ jazdia so starými kartičkami bez platného PZP.
    – POZOR, nie je múdre jazdiť bez zaplatenia PZP, nakoľko poisťovňa po uplynutí (neviem koľkých) dní automaticky poistenie zruší a

    – POLICAJT lustráciou zistí či vozidlo má uzatvorené PZP (tiež EK, TK).

    zákon č. 8/09 o CP
    – § 72 Zadržanie osvedčenia o evidencii časť I alebo časť II, evidenčného dokladu vydaného v cudzine, technického osvedčenia vozidla a tabuľky s evidenčným číslom

    (1) Policajt je oprávnený zadržať osvedčenie o evidencii časť I alebo časť II alebo evidenčný doklad od vozidla vydaný v cudzine, ak

    g) vodič nepredloží potvrdenie o poistení zodpovednosti,

    (2) Policajt je oprávnený za podmienok ustanovených v odseku 1 zadržať aj tabuľku s evidenčným číslom.

    — inými slovami, ak policajt zistí (napríklad lustráciou), že nemáte PZP môže zadržať OEV, aj tabuľky s evidenčnými číslami —

    Znovu opakujem, policajt nekontroluje žiadne šeky, nič podobné. Nekontroluje či máte poistenie zaplatené. Policajt kontroluje, či máte poistenie uzatvorené (či je uzatvorená zmluva). To sa preukazuje bielou kartičkou (na Slovensku)…

    Odpovedať
  8. 8

    David

    to je fakt ak platíš 1/4 ročne tak bielu kartu máš ale keď nezaplatíš tak potom čo Karta je biela aj zelená zaplatené nie ale pri kontrole všetko hrá pri havárí už síce nie ale to je o inom.

    Odpovedať
  9. 9

    M

    Ja som dostal pokutu za farbu lekáčničky že nemám oranžovú ale červenú a že nie je plastová… po výmene názorovo s hliadkou mi chceli odobrať tabuľky, vtedy som sa zľakol a zaplatil 40 eur na mieste…keby viem, že to nesmie… poučný článok…

    Odpovedať
  10. 10

    jozef pindas

    ja som mal auto roky a to v uk. raj soferov na zemi. lekarnicka a jej farby a otiene. je**m na to mat auto. zvykol som si byt bez neho. mal som 3 auta pocas 8m ych rokoch, ale u nas na ceste su policajti ako vrbaci , len aby oich clovek furt a furt krmil, lebo chuji nemaju peniaze , tak ich musia soferi krmit. dobre rychlost chapem s dokazom a ine veci, ale lekarnicky a hluposti, skusanie blikaciek a des. nie ziadne auto. bolo malo aut a vsetko fungovalo.

    Odpovedať
  11. 11

    Mirec

    Ja som sa zatial stretol s policajtami len v prípade že mi trochu ušla noha, príp som raz nechal doma papiere od auta..neukecal som..zaplatil som..

    Osobne by som kontroly ešte sprísnil, mali by mať vo výbave regloskop a pekne merať výšku svetiel podaktorých expertov, jazdím hlavne nad ránom a v noci takže debilkov čo potrebujú pri 50-60tke dialkove je dost, ked idem 3-4h vkuse tak mam z dialkáčov krvavé oči, niekedy by som im to najradšej povybíjal, podobne ako hmlovky z rána ked hmla nikde ani hustý dážd nikde..o zadných hmlovkách nehovorím tiež..všetci to viete zapnúť ale vypne sa to bohviekedy..

    Odpovedať
  12. 12

    peter

    podobna skusenost na trase NR>ZM som bol zastaveny ze som prekrocil rychlost ze si mam prichystat doklady kedze som zrovna nemal priatelsku naladu a bol som si na 100% isty ze som rychlost neprekrocil tak som mu zvysenym hlasom povedal ze som urcite rychlost neprekrocil a pokial mi neukaze zaznam ani sa snim dalej nejdem bavit ….cuduj sa svet podisiel pred auto kukol na spz daco zamrmlal do vysielacky pristupil k okienku a vykecal to ze si ma pomylil a mozem pokracovat v jazde …. takze tak

    Odpovedať
  13. 13

    Trosku presnosti

    Je to presne tak ako je pisane. Vidic si sam svojim pristupom a spravanim urci smer a sposob riesenia priestupku. A taka poznamka na zaver . Policajt je povinny vam ukazat zaznam z radaru a kamery mieste ak mu to dovoluje technika. Niektora kamera sa neda pozriet na mieste a tiez aj radar. Ak meracie zariadenie je daleko od hliadky ktora zastavuje. V tom pripade vam nemusi zaznam ukazat.

    Odpovedať
  14. 14

    Ja

    ad. 1 : jazda bez diaľničnej známky nie je závažným porušením PCP.
    ad. 2: pri zadržaní tabuliek s EČ sa tieto zasielajú na dopravný inšpektorát v mieste evidencie vozidla, tam nie je právo žiadať si to zaslať kam ja chcem ako u VP zadržanom za tzv. insolventnosť.
    ad. 3 U povinného zmluvného poistenia sa skutočne kontroluje len potvrdenie o poistení zodpovednosti, tzv. biela karta, nie doklad o zaplatení, sám ho nemám, keďže platím bankovým prevodom.

    Odpovedať

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.