Lajkujte nás na Facebooku

Súvisiace články

14 komentárov

  1. 1

    Gabriel

    Dobrý deň, prosím o skúsenosti majiteľov Zafiriek, ako ste s nimi spokojní? A ešte by som rád vedel, koľko litrov má batožinový priestor pri 5 sedadlách? Ďakujem.

    Odpovedať
    1. 1.1

      Anonym

      Zdravim ja som tak tiez zafirista ak mozem odporucat tak zafiru len benzinovu a to A 1,8 i,2,0 turbo a 2,2 i,B 1,8 i a 2,0 turbo

      Odpovedať
  2. 2

    Zdeno

    som „Zafirista“ už od r. 1999 , takže si myslím, že si môžem dovoliť napísať niečo 🙂 , najprv to bola 1.8 , potom 2.2 a teraz posledná , od r .2005 , 2.0 TURBO, všetko benzíny.
    Doteraz ani jedna Zafira ma nenechala stáť na ceste a čakať na odťahovku, najväčší problém som mal s 2.2 , tam sa stala nepríjemná vec na ktorú naši špecialisti v servisoch dlho nevedeli prísť … upchal sa prívod pre palivo a nádrž sa scucla, robilo to psie kusy, najmä na diaľnici, z ničoho nič vysadil motor ( nemal palivo 🙂 ), ale to bola jediná veľká mínuska čo som zažil so Zafirou … Inak môžem napísať, že Zafiru nikto nikdy neprekoná, to čo spôsobila na trhu, najmä svojou flexibilitou, to nemalo dovtedy žiadne auto. Najviac si pochvaľujem túto poslednú, to sa ešte v 2005 vyrábali aj kvalitné karosérie aj ostatné, a najmä, ten motor, to nemá chybu, to je radosť počúvať ( aj keď spotreba je dosť veľká ) , 168 000km a stále má „chuť“ ťahať … Ja a moja rodina sme veľmi spokojní s týmito autami 🙂

    Odpovedať
  3. 3

    Anonym

    Mám Zafiru od r. 2000, 2,0 DTI, momentálne 260 000 km. Bol som s tým autom snáď všade v Európe – Nemecko, Rakúsko, Holandsko, Švajčiarsko, Čechy, Poľsko, Chorvátsko, Čierna Hora, Albánsko, Kosovo, Srbsko, Maďarsko. Za 14 r. som na motore vôbec nič nemenil, jednoduchu perfektné auto.

    Odpovedať
    1. 3.1

      bunda

      Anonym, to mas ale Zafiru A, ked ju mas od roku 2000 a tento clanok je k zafire B 🙁

      Odpovedať
  4. 4

    Anonym

    Ja mam zafiru 10 rokov okrem alternatora a beznej udrzby vsetko v poriadku

    Odpovedať
  5. 5

    robert

    Ahojte hodlam kupit zafiru 2007 1,9 88kw motor cize fiat ma orosim vas niekto skusenost stymto motorom ? dakujem .

    Odpovedať
  6. 6

    Brano

    Mam zafiru b r.v.2007 2.2 benzin uz druhy rok.mala vyse 250tis.km .problemy zacali 2rok.najskor som menil deravy vyfuk,potom tlmice,komplet brzdy ,bateriu a vrchol bol vysokotlakove cerpadlo ktoreho cena bola 900€.okrem toho mi odislo kurenie sedaciek a zacala mi v strede pukat kapota-asi bola predtym letovana.uz som z neho mierne zufaly,neviem ci predat alebo vrazat dalej.

    Odpovedať
  7. 7

    Miroslav

    Prosím Vás poradte zafiristi chcem kupit Zafiru ,1,9CRDI 110KW r.v.2010 najazdenych vyše 200 000 km plusy minusy dakkujem

    Odpovedať
    1. 7.1

      M.

      1,9 CDTi 110 kW ide aj v ťažšej Zafire slušne, je dobrý fiaťácky motor, častejší problém sú tam len vírivé klapky v saní a treba si dať otestovať v akom stave je DPF. 200 tisíc nie je málo, ale ak sa s tým jazdilo normálne, bol kvalitný servis a auto fachčí bez problémov, pri rozumnom jazdení a dobrej starostlivosti to min ďalšie kilo bez väčších investícii zvládne.

      Odpovedať
  8. 8

    E

    Dobry den, ma niekto skusenosti s motorom 1.8 xer prerobeny na lpg

    Odpovedať
    1. 8.1

      Jozef

      Mal som takú Zafiru, doviezol som si ju keď mala čosi cez 15000 a najazdil som na nej ďalších skoro 15000. Problém bol jedine s prevodovkou, zohnal som druhú a odpadol zhrdzavený výfuk. Inak nič. Lial som tam ale prípravok Flashlube na ochranu ventilov a odporúčam aj pravidelné kontrory LPG a výmenu filtrov. Za mňa spokojnosť.

      Odpovedať
  9. 9

    slavo

    Dobrý den.ma zafira r.v.2010.podla papierov mam mat motor Z17dtj 82kw na motore mam kod motora z17dtr.motor noikto nemenil.nechcú ma pustit cez STK.ako mám postupovat??dakujem

    Odpovedať
  10. 10

    Dominik

    Zdravím,

    ja mám takú zvláštnu otázku ale je možné vybrať 2. rad sedadiel alebo sú tam na pevno pripojené ?
    Ďakujem.

    Odpovedať

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.